Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέες προοπτικές Ελληνογαλλικών συνεργασιών για τα μέλη του gi-Cluster!

Μια σειρά από καινούριες εμπορικές όσο και ερευνητικές συνεργασίες, εμπειρίες διεθνοποίησης και σημαντικές ευκαιρίες δικτύωσης, επέστρεψαν τα μέλη του gi-Cluster από τη Γαλλία, όπου και συμμετείχαν σε δύο σημαντικές εκδηλώσεις.

Πρόκειται για την έκθεση Game Connection Europe 2015, καθώς επίσης και το πρώτο B2B networking event με το Cap Digital, το μεγαλύτερο cluster ψηφιακού περιεχομένου και υπηρεσιών στην Ευρώπη! Συγκεκριμένα, στην Game Connection Europe 2015 η ελληνική αποστολή, αποτελούμενη από εκπροσώπους των Internet QLazylandPaspartuPegneon, αλλά και του Corallia ως φορέα αρωγού του gi-Cluster, συμμετείχε ενεργά στις δράσεις δικτύωσης πραγματοποιώντας περισσότερες από 80 στοχευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις με σημαντικούς “παίκτες” της διεθνούς βιομηχανίας.

Επιπροσθέτως, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να προωθήσουν ελληνικές λύσεις και προϊόντα σε νέους πελάτες, να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες από επαγγελματίες του χώρου, και να δικτυωθούν με δυνητικούς συνεργάτες από τη διεθνή αγορά. Όσο για την ελληνική αποστολή που συμμετείχε στο πρώτο Β2Β networking event, είχε σαν στόχο τη δικτύωση και την προώθηση των συνεργασιών μεταξύ των μελών των δυο clusters και τον εντοπισμό συγκεκριμένων ευκαιριών εμπορικής και ερευνητικής συνεργασίας.

Τέλος, έλαβε χώρα και η επίσημη έναρξη και παρουσίαση του προγράμματος gi-Cluster Ambassador, το οποίο έρχεται να επισφραγίσει και να ενισχύσει την ελληνογαλλική συνεργασία στο κλάδο της δημιουργικής βιομηχανίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι ως άμεσο επόμενο βήμα από τη συνάντηση έχει οριστεί η πραγματοποίηση στοχευμένης B2B συνάντησης Ελληνικών και Γαλλικών επιχειρήσεων του κλάδου, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, με θέμα e-Tourism, μια αναδυόμενη αγορά ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για το gi-Cluster.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις