Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα Ψηφιακού Μετασχηματισμού από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων HOPE-A

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών και εκτυπωμένης ενέργειας (HOPE-A) με περισσότερα από 30 μέλη σε όλη την Ελλάδα και με συνεργασίες με αντίστοιχους συνδέσμους από όλο τον κόσμο, συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της βιομηχανίας, δημιουργώντας τα κατάλληλα δίκτυα και υποδομές , υιοθετώντας νέες τεχνολογίες , ενσωματώνοντας την καινοτομία και την τεχνογνωσία στον επιχειρηματικό κλάδο και δημιουργώντας συνέργειες στην Ελλάδα και το εξωτερικό «χτίζοντας» ένα καινοτόμο οικοσύστημα εξωστρέφειας.

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη αλλά εξαιρετικά ανταγωνιστική περίοδο ο σύνδεσμος HOPE-A προσφέρει:

  • Οn-line εξειδικευμένη ενημέρωση για τις τάσεις και τις προοπτικές της αγοράς
  • Ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας και αλληλεπίδρασης σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο μέσω του δικτύου των Μελών και των Συνεργατών του
  • Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Έργα
  • Συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, σεμινάρια, ημερίδες, forums
  • Oργάνωση και διεξαγωγή διεθνών συνεδρίων και ημερίδων
  • Ενημέρωση και προσέλκυση επενδύσεων στον ευρύτατο τομέα των οργανικών ηλεκτρονικών
  • Προβολή σε ΜΜΕ μέσα από εξειδικευμένα Δελτία Τύπου για την επιχείρησή σας
  • Συμμετοχή σε μεγάλα ευρωπαϊκά προγράμματα με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Τα μέλη του δυναμικού συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών και εκτυπωμένης Ενέργειας, αλλά και ο ίδιος ο Σύνδεσμος συμμετέχουν σε μεγάλα ευρωπαϊκά προγράμματα με στόχο την ανάπτυξη της Ψηφιακής Βιομηχανίας των Οργανικών Ηλεκτρονικών στην Ευρώπη.

Το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ και η εταιρεία ΟΕΤ (Organic Electronic Technologies) συμμετέχουν σε δύο νέα φιλόδοξα προγράμματα:

  • Το MUSICODE EU, το οποίο ξεκίνησε πρόσφατα και δημιουργεί μια ολοκληρωμένη προσομοίωση παραγωγής . Το συγκεκριμένο έργο στο οποίο συμμετέχουν έντεκα συνολικά εταίροι συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και αναπτύσσει μια καινοτόμο πλατφόρμα πιστοποιημένης μοντελοποίησης και επιλογής υλικών αλλά και καινοτόμων επιλογών, ώστε να διευκολυνθεί η βιομηχανία Οργανικών Ηλεκτρονικών στην λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων , στη βελτιστοποίηση της ποιότητας και της κατασκευής συσκευών OLAE.
  • Πρόσφατα επίσης πραγματοποιήθηκε online η εναρκτήρια συνάντηση του NanoMECommons EU H2020. Το έργο συντονίζεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο . Στη διάρκεια του έργου χρησιμοποιούνται καινοτόμες διαδικασίες μηχανολογικής δοκιμής νανο-κλίμακας σε βιομηχανικά περιβάλλοντα, αναπτύσσοντας εναρμονισμένες και ευρέως αποδεκτές μεθόδους χαρακτηρισμού και ιχνηλασιμότητα δεδομένων.

Ο HOPE-A συμμετέχει ενεργά και στα μεγάλα ευρωπαϊκά προγράμματα που μετασχηματίζουν τη βιομηχανία:

  • Στο RealNano , το πρόγραμμα που ήδη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό και ταυτόχρονα εξελίσσεται σε μοχλό ανάπτυξης για τον τομέα των οργανικών ηλεκτρονικών
  • Στο πρόγραμμα Flex Function2Sustain που αναπτύσσει ένα Open Innovation Test Bed (OITB) για νανολειτουργικές εύκαμπτες πλαστικές και χάρτινες επιφάνειες και μεμβράνες και υποστηρίζει καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και βιομηχανίες.
  • Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Cornet, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών και Εκτυπωμένης Ενέργειας HOPE-A , έχει αναλάβει μεταξύ άλλων το ρόλο της διάχυσης πληροφοριών και καινοτομίας σε επιχειρήσεις του κλάδου και το ευρύ κοινό με τη οργάνωση ημερίδων, εκδηλώσεων και δημιουργίας δικτύων επικοινωνίας Το Cornet είναι ευρωπαϊκό πρόγραμμα που στόχευε στην επαφή και ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ της ερευνητικής της ακαδημαϊκής κοινότητας και της βιομηχανίας, δημιουργώντας μια σειρά εργαλείων μοντελοποίησης για την παραγωγή μεγάλης κλίμακας οργανικών ηλεκτρονικών.

Nanotexnology 2021 Virtual &Live

O Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών και Εκτυπωμένης Ενέργειας HOPE A θα συμμετέχει στο Nanotexnology 2021 το πολυσυνέδριο Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών που φέρνει σε επαφή 2000 επιστήμονες , ερευνητές, παράγοντες της βιομηχανίας, και των εταιρειών καινοτομίας από όλο τον κόσμο κυριολεκτικά.

Το συνέδριο αφορά στους τομείς των Νανοτεχνολογιών, των Οργανικών Ηλεκτρονικών, των 3D εκτυπώσεων και βιοεκτυπώσεων, της Νανοϊατρικής, της Ψηφιακής Βιομηχανίας ι των Hub και clusters καινοτομίας. Φέτος το Nanotexnology 2021 που θα διεξαχθεί μαζί με το Θερινό Σχολείο Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών από τις 3 έως και τις 10 Ιουλίου θα γίνει Virtual και Live (https://www.nanotexnology.com/)

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις