Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Boehringer Ingelheim επιχορηγεί την καινοτόμο πλατφόρμα εύρεσης εργασίας NGO Heroes της Civil Act

Στην επιχορήγηση της καινοτόμου ψηφιακής πλατφόρμας εύρεσης εργασίας ngoHeroes της ΜΚΟ Civil Act προχώρησε η φαρμακευτική εταιρεία Boehringer Ingelheim.

H «ngoHeroes» είναι η 1η ηλεκτρονική πλατφόρμα εξειδικευμένων υπηρεσιών εύρεσης εργασίας που έχει βασικούς στόχους τη σύνδεση του τρίτου τομέα (οργανώσεις δηλαδή που δεν έχουν πρωτεύοντα σκοπό την επιδίωξη κέρδους, αλλά δραστηριοποιούνται με γνώμονα την αλληλεγγύη και σκοπό την κοινή ωφέλεια) με τους κατάλληλους επαγγελματίες και την ενίσχυση του επαγγελματισμού στο οικοσύστημα των ΜΚΟ στην Ελλάδα.

Η ιδέα αυτή προέκυψε καθώς η ομάδα της Civil Act είχε εντοπίσει το κενό που υπήρχε σε σχέση με την απασχολησιμότητα και τον επαγγελματισμό στον τομέα των ΜΚΟ. Η Civil Act είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει όραμα να μεταμορφώσει την κοινωνία μέσα από καινοτόμες παρεμβάσεις που θα προσφέρουν κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα.

Σε μια Ελλάδα που αντιμετωπίζει σήμερα τις σκληρές κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις της πανδημίας, αμέσως μετά την πολύχρονη κρίση που οδήγησε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού στην ανέχεια και την ανεργία, οι πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα είναι πιο χρήσιμες και απαραίτητες από ποτέ. Αφουγκραζόμενη την ανάγκη που υπήρχε για κάτι τέτοιο, η οργάνωση προχώρησε σε ενδελεχή χαρτογράφηση της «αγοράς» και δημιούργησε την πλατφόρμα, η οποία σήμερα μετρά πάνω από 165 εγγεγραμμένες οργανώσεις (ΜΚΟ) και 1.000 επαγγελματίες – jobseekers που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Το ενδιαφέρον είναι ότι η πλατφόρμα πετυχαίνει μέσα από έναν εξειδικευμένο αλγόριθμο τις ιδανικές «συνδέσεις» μεταξύ υποψήφιων εργαζομένων και ΜΚΟ και έτσι καινοτομεί βοηθώντας παράλληλα στη λύση ενός σημαντικού προβλήματος.

Η Civil Act έχει προτεραιότητα την ενδελεχή χαρτογράφηση των αναγκών που αναδύονται από την ίδια την κοινωνία και κυρίως τις ανάγκες που αφορούν τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, που αντιμετωπίζουν εμπόδια από κοινωνικές παραμέτρους, όπως ανεργία, έλλειψη στέγασης, φτώχεια.

Η προώθηση της ιδέας της πλατφόρμας εύρεσης εργασίας NGO Heroes αγκαλιάστηκε από την Boehringer Ingelheim, η οποία, σεβόμενη το όραμά της να παρέχει αξία μέσω της καινοτομίας, έχει στόχο να θέσει τον ασθενή στο κέντρο της επιχειρησιακής της δράσης και να στηρίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ενέργειες που στηρίζουν την κοινωνική υπευθυνότητα και προάγουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό βρίσκονται στο στόχαστρο
της καινοτόμου φαρμακευτικής εταιρείας. Η ενίσχυση της πλατφόρμας ngoHeroes πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης Making More Health για τη βελτίωση της υγείας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και την προαγωγή της.

Όπως εξηγεί στο Startupper Mag η ομάδα της Civil Act, στόχος της είναι να «βάλει το δικό της λιθαράκι» σε μία περίοδο κοινωνικο-οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και ειδικότερα στον 3ο τομέα, μέσα από τη βελτίωση και την ενδυνάμωση των υφιστάμενων ΜΚΟ με εξειδικευμένο- κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, την ενίσχυση του κύρους και της αξιοπιστίας του 3ου τομέα στην Ελλάδα καθώς και τη βελτίωση της απορρόφησης και της αξιοποίησης των κατάλληλων επαγγελματιών.

Επίσης, στους στόχους της περιλαμβάνεται η αύξηση του κοινωνικού αντικτύπου και της βιωσιμότητας των προγραμμάτων που υλοποιούνται από τις ΜΚΟ αλλά και η αύξηση των επενδύσεων στον 3ο τομέα. Με αφορμή τη στήριξη της καινοτόμου πλατφόρμας εύρεσης εργασίας της Civil Act, ο πρόεδρος και δ/νων συμβουλος της Boehringer Ingelheim Ελλάς Δημήτρης Αναγνωστάκης δήλωσε: «Η κοινωνική μας υπευθυνότητα αποτυπώνεται σε αυτό που είμαστε και αντανακλάται σε ό,τι κάνουμε. Πράττουμε έχοντας κατά νου τους ασθενείς, τους συνεργάτες μας και την ευρύτερη κοινωνία. Συνεχίζουμε να μοιράζουμε περισσότερα χαμόγελα στον κόσμο».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις