Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η τεχνολογική κοσμογονία έχει όνομα: “Ελλάδα 2.0”!

Αρκετοί υποστηρίζουν πως «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη». Ομοίως, θεωρούν πως κάτι τέτοιο αντίστοιχο συμβαίνει κάνοντας την ανάλογη αναγωγή στην περίπτωση της προσπάθειας ενός ατόμου που επιθυμεί να αλλάξει τα πράγματα, να καινοτομήσει, να ωθήσει τις εξελίξεις με πιο δυναμικό τρόπο.

Κι όμως, έρχεται η ίδια η πραγματικότητα να διαψεύσει αυτήν την ηττοπαθή, όσο και έντονα προβληματική, προσέγγιση. Στην περίπτωση δε της τεχνολογίας στη χώρα μας, η προσεχής εξαετία προδιαγράφεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, πλήρης και σίγουρα σε θέση να μεταβάλει ξεπερασμένες, όσο και μονοδιάστατης λογικής, αντιλήψεις, ισορροπίες, πρακτικές και δυνατότητες.

Πλέον, δικαιολογίες της μορφής «ξέρετε, δεν γίνεται» και δη σε ό,τι έχει να κάνει πρωτίστως με το δημόσιο τομέα –ανεξαρτήτως του «βάθους» του– σύντομα θα ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Μαζί με τους θιασώτες μιας έντονα παρακμιακής, όσο και οπισθοδρομικής, εποχής.

Εάν αναρωτιέστε πώς θα γίνει αυτό πράξη, η απάντηση έχει… ονοματεπώνυμο: Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Next Generation EU – Ελλάδα 2.0»! Η δε τεχνολογία αναμένεται να κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο σύνολό του. Το γνωστό και ως «Ελλάδα 2.0» φιλοδοξεί να διαμορφώσει το Στρατηγικό Πλαίσιο γύρω από το οποίο θα αναπτυχθεί η επόμενη ημέρα της εθνικής μας οικονομίας. Λαμβάνοντας μέριμνα από την παραγωγική της βάση και το ολιστικό μοντέλο ανάπτυξης και λειτουργίας του επιχειρείν, της Εκπαίδευσης, της Υγείας, της Δημόσιας Διοίκησης, μέχρι την Καθημερινότητα των πολιτών.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Next Generation EU – Ελλάδα 2.0» αποτελεί, στην επιχειρηματική διάλεκτο, το Business Plan του ελληνικού κράτους με χρονικό ορίζοντα την προσεχή εξαετία. Όσο για τους βασικούς πυλώνες γύρω από τους οποίους περιστρέφεται, σημειώστε: «Πράσινος», Ψηφιακός, Κοινωνικός, Οικονομικο-Θεσμικός Μετασχηματισμός. Transformation, λοιπόν. Με την πλήρη αξιοποίηση της τεχνολογίας, των εφαρμογών, των εργαλείων και των υπηρεσιών της.

Μάλιστα, δεν υπάρχει η παραμικρή πτυχή των προαναφερθέντων πυλώνων στον πυρήνα των οποίων να μην περιλαμβάνονται τεχνολογικές λύσεις. Την ίδια στιγμή, η αναζήτηση της καινοτομίας, του διαφορετικού και του νέου θεωρείται και ένα από τα ζητούμενα του νέου σχεδίου της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς γίνεται αντιληπτό πως η αξία που το συνοδεύει είναι πολλαπλάσιας σημασίας, όσο και ισχύος.

Σε αυτό το μέτωπο, οι επιχειρήσεις του οικοσυστήματος είναι βέβαιο πως θα κληθούν να προσκομίσουν την εξειδίκευση, τις ιδέες και τη «φρεσκάδα» τους στο τραπέζι της αναζήτησης και εντέλει της διαμόρφωσης της Ελλάδας της επόμενης ημέρας!

Υπό αυτό το πρίσμα, επιλέξτε την εξωστρέφεια, αναζητήστε συνεργάτες– επιχειρήσεις από ποικίλους κλάδους, ζυμωθείτε, προβληματιστείτε γόνιμα, σχεδιάστε, επενδύστε, πρωτοτυπήστε και καινοτομήστε.

Μόνο οφέλη έχετε να απολαύσετε και δη σε πολλαπλά επίπεδα.

Τολμήστε και κερδίστε!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις