Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Intel: «Ναυάγησε» το deal 5,4 δισ. δολαρίων με την Tower Semiconductor

Η Intel θα καταβάλει στην Tower αποζημίωση ύψους 353 εκατομμυρίων δολαρίων

Η Intel ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει τελικά στην εξαγορά ύψους 5,4 δισ. δολαρίων της ισραηλινής κατασκευάστριας τσιπ Tower Semiconductor, καθώς απέτυχε να εξασφαλίσει την απαιτούμενη έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές.

Σύμφωνα με το Bloomberg ο τεχνολογικός κολοσσός ακύρωσε το deal «λόγω της αδυναμίας να λάβει έγκαιρα τις ρυθμιστικές εγκρίσεις που απαιτούνται βάσει της συμφωνίας συγχώνευσης».

Η προθεσμία για την ολοκλήρωση της συναλλαγής ήταν τα μεσάνυχτα της 15ης Αυγούστου.Η Intel θα καταβάλει στην Tower αποζημίωση τερματισμού της σύμβασης ύψους 353 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Tower κατασκευάζει ημιαγωγούς και κυκλώματα που χρησιμοποιούνται σε αυτοκίνητα και καταναλωτικά προϊόντα καθώς και σε ιατρικό και βιομηχανικό εξοπλισμό. Η εταιρεία διαθέτει εργοστάσια στο Ισραήλ, την Καλιφόρνια, το Τέξας και την Ιαπωνία. Η εταιρεία εδρεύει στο Migdal HaEmek, στο βόρειο Ισραήλ κοντά στη Ναζαρέτ.

Η εξαγορά αγορά της ισραηλινής εταιρείας ήταν ο «θεμέλιος λίθος» του σχεδίου του Διευθύνοντος Συμβούλου της Intel, Pat Gelsinger, για να εισέλθει σε ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο τμήμα της βιομηχανίας ημιαγωγών στο οποίο κυριαρχεί η Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC). Μπορεί η Tower έχει σχετικά μικρή παρουσία σε αυτόν τον τομέα, ωστόσο είχε την απαραίτητη τεχνογνωσία και τους πελάτες που η Intel στερείται.

Σε γενικές γραμμές, η αυξανόμενη ένταση μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ έχει καταστήσει όλο και πιο δύσκολη την εξασφάλιση έγκρισης για συναλλαγές που απαιτούν την υπογραφή από τις ρυθμιστικές αρχές στο Πεκίνο και την Ουάσινγκτον, ιδίως εκείνες που αφορούν ημιαγωγούς, έναν βασικό τομέα τριβής στη σχέση των δύο χωρών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις