Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

AI21 Labs: “Σήκωσε” 155 εκατ. δολάρια

Το κορυφαίο προϊόν της AI21 Labs είναι το AI21 Studio, μια πλατφόρμα προγραμματιστών pay-as-you-go για τη δημιουργία προσαρμοσμένων επιχειρηματικών εφαρμογών που βασίζονται σε κείμενο από τα ιδιόκτητα μοντέλα AI δημιουργίας κειμένου της AI21 - συμπεριλαμβανομένου του πρωτοποριακού μοντέλου Jurassic-2. 

Η AI21 Labs, μια startup με έδρα το Τελ Αβίβ που αναπτύσσει μια σειρά εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργούν κείμενο, συγκέντρωσε 155 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης Series C με επικεφαλής τους Walden Catalyst, Pitango, SCB10X, b2venture, Samsung Next και Amnon Shashua, ιδρυτή της Mobileye που ανήκει στην Intel και συνιδρυτή της AI21 Labs. Συμμετείχαν επίσης η Google και η Nvidia.
Η AI21 Labs ιδρύθηκε το 2017 από τους Shashua, Shoham και Ori Goshen, τον άλλο συν-διευθύνοντα σύμβουλο της startup. Ο Shoham, ομότιμος καθηγητής στο Στάνφορντ, πούλησε προηγουμένως δύο εταιρείες στην Google, την Timeful και την Katango. Ο Goshen έχει συνιδρύσει και ηγηθεί αρκετών εταιρειών τεχνολογίας με έδρα το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας ανάλυσης τηλεπικοινωνιών Crowdx.
Το κορυφαίο προϊόν της AI21 Labs είναι το AI21 Studio, μια πλατφόρμα προγραμματιστών pay-as-you-go για τη δημιουργία προσαρμοσμένων επιχειρηματικών εφαρμογών που βασίζονται σε κείμενο από τα ιδιόκτητα μοντέλα AI δημιουργίας κειμένου της AI21 – συμπεριλαμβανομένου του πρωτοποριακού μοντέλου Jurassic-2.
Οι πελάτες μπορούν να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα της AI21 Labs μέσω API για συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης τεχνητής νοημοσύνης, όπως σύνοψη, παράφραση και διόρθωση γραμματικής και ορθογραφίας. Τα μοντέλα της startup υποστηρίζουν έναν αυξανόμενο αριθμό γλωσσών, συμπεριλαμβανομένων των ισπανικών, γερμανικών, ιταλικών και ολλανδικών.
Η AI21 Labs ανταγωνίζεται ένα κατάλογο νεοσύστατων επιχειρήσεων και κατεστημένων φορέων στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης. Η Google, η AWS και η Microsoft προσφέρουν εργαλεία συγκρίσιμα με το AI21 Studio, όπως και νεοσύστατες επιχειρήσεις όπως η Cohere, η OpenAI και η Anthropic.
Η AI21 Labs συνεχίζει να αναπτύσσει το C-Suite της, προσλαμβάνοντας πρόσφατα τον Pankaj Dugar, πρώην στέλεχος της Google και της Databricks, ως SVP της go-to-market και GM της Βόρειας Αμερικής.
Σύμφωνα με το The Information, η OpenAI δαπάνησε 540 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι για τη δημιουργία του ChatGPT. Και η έρευνα της AI21 Labs συνδέει τα έξοδα για την εκπαίδευση ενός μοντέλου παραγωγής κειμένου με 1,5 δισεκατομμύρια παραμέτρους, δηλαδή μεταβλητές που χρησιμοποιεί το μοντέλο για τη δημιουργία και ανάλυση κειμένου, έως και 1,6 εκατομμύρια δολάρια. Για αναφορά, ο προκάτοχος του μοντέλου Jurassic-2 της AI21 Labs, Jurassic-1, περιείχε 178 δισεκατομμύρια παραμέτρους.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις