Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η εφαρμογή εξοικονόμησης τροφίμων Munch ανακοινώνει χρηματοδότηση Series A

Το ποσό που συγκεντρώθηκε δεν έχει αποκαλυφθεί.

Η Munch, μία από τις μεγαλύτερες εφαρμογές εξοικονόμησης τροφίμων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ανακοίνωσε τον γύρο χρηματοδότησης Series A.

Η Munch ιδρύθηκε το 2020 από τους Botond Zsoldos, Bence Zwecker, Albert Wettstein και Kirill Perepelica με κοινή αποστολή την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων μέσω της τεχνολογίας.

Εστιατόρια, αρτοποιεία, παντοπωλεία και ξενοδοχεία αξιοποιούν την πλατφόρμα Munch για να πουλήσουν τα απούλητα, υψηλής ποιότητας τρόφιμά τους σε μειωμένες τιμές.

Τον Νοέμβριο του 2022, η Munch συγχωνεύθηκε με την εφαρμογή Nesnězeno με έδρα την Τσεχία, που ιδρύθηκε από τον Jakub Henni, και μαζί διαθέτουν πλέον περισσότερους από 3.000 συνεργάτες και περισσότερες από 1,5 εκατομμύριο λήψεις εφαρμογών σε τρεις χώρες.

Μέχρι σήμερα, η Munch έχει αποθηκεύσει συνολικά πάνω από 1,5 εκατομμύριο πακέτα τροφίμων στην Ουγγαρία και την Τσεχική Δημοκρατία.

Αυτές οι προσπάθειες έχουν επίσης αναγνωριστεί σε επίπεδο υπευθύνων χάραξης πολιτικής, η Munch έχει κερδίσει το βραβείο Sustainable Company of the Year και το βραβείο Food Waste Prevention στην Εθνική Έκθεση Γεωργίας και Βιομηχανίας Τροφίμων της Ουγγαρίας.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά η Piton Capital ηγείται αυτού του γύρου χρηματοδότησης. με συνεπένδυση από την FJ Labs και συμμετοχή του Christopher Muhr, συνιδρυτή της Groupon και πρώην COO ενός γερμανικού μονόκερου Auto1, και του Kai Hansen, συνιδρυτή της Lieferando, μιας κορυφαίας ευρωπαϊκής startup παράδοσης και επί του παρόντος μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Booksy.

Συμμετέχουν επίσης οι υφιστάμενοι επενδυτές Fiedler Capital, Silicon Gardens, Márton Szőke, Péter Záborszky, STRT Holding και László Czirják.

Μετά από επιτυχίες στην Ουγγαρία, την Τσεχική Δημοκρατία και τη Σλοβακία, η εταιρεία είναι έτοιμη να καταπολεμήσει τη σπατάλη τροφίμων στη Ρουμανία και πέραν αυτής.

Με τη νέα χρηματοδότηση, η Munch ξεκινά τη μεγαλύτερη επέκτασή της μέχρι στιγμής, στοχεύοντας στη Ρουμανία, όπου, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πάνω από 2,2 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων σπαταλώνται ετησίως.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις