Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας στο μετοχικό κεφάλαιο της blueground

Στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds για την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, η Εθνική Τράπεζα συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της blueground.

Η blueground δραστηριοποιείται στον, ιδιαίτερα σημαντικό για την οικονομία, κλάδο των επιχειρήσεων τουρισμού δημιουργώντας προστιθέμενη αξία μέσα από τη χρήση νέων μορφών διαχείρισης ακινήτων με την υποστήριξη της τεχνολογίας.

Προσφέρει υπηρεσίες προώθησης, διαχείρισης και διαμόρφωσης ακινήτων και μετατρέπει διαμερίσματα και κατοικίες σε πλήρως εξυπηρετούμενα καταλύματα υψηλών προδιαγραφών με την υποστήριξη της τεχνολογίας.

Έχει ήδη αποκτήσει σημαντική παρουσία στην Ελλάδα και είναι στη διαδικασία επέκτασης στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, περιλαμβάνει δράσεις ανάδειξης και προβολής καινοτόμων ιδεών και έργων, εκπαίδευσης και καθοδήγησης ομάδων, παροχής υποδομών, δικτύωσης και χρηματοδότησης.

Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων μέσα από τον ετήσιο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, έμφαση δίνεται στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων που έχουν διακριθεί.

nbg_seed_702x336
Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον ΣΕΒ, επιλεγμένες προτάσεις παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας, λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon, ενώ θα τους παρασχεθούν υπηρεσίες incubation σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τον incubator 1776 με έδρα τις Η.Π.Α.

Επίσης, για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο καθώς και δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με την Endeavor Greece.

Η blueground

Η blueground ιδρύθηκε το 2013 και εξυπηρετεί δύο κατηγορίες πελατών: Τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους φιλοξενούμενους στα καταλύματα. Οι ιδιοκτήτες αυξάνουν τα καθαρά έσοδα τους από 30% έως 50% και εξοικονομούν χρόνο καθώς η blueground αναλαμβάνει όλες τις απαιτούμενες εργασίες.

Η δεύτερη κατηγορία πελατών είναι οι φιλοξενούμενοι που απολαμβάνουν καταλύματα υψηλού επιπέδου και εγγυημένης ποιότητας. Οι φιλοξενούμενοι που διαμένουν στα καταλύματα είτε για αναψυχή είτε στα πλαίσια επαγγελματικού ταξιδιού απολαμβάνουν αντίστοιχες υπηρεσίες σε σχέση με ένα ξενοδοχείο αλλά επιπλέον έχουν περισσότερο χώρο στη διάθεση τους, ιδιωτικότητα, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και όλα αυτά με χαμηλότερο κόστος.

Ο τεχνολογικός προσανατολισμός της blueground της επιτρέπει την γρήγορη και αποδοτική επέκταση των εργασιών της, την αυτοματοποιημένη ενημέρωση των ιδιοκτητών αλλά και την πιο αποτελεσματική επικοινωνία και πληροφόρηση των φιλοξενουμένων.

bloueground_cover_1000

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις