Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Rialto Ventures: Στηρίζει ιδρυτές σε τομείς hardtech

Το ταμείο απευθύνεται σε Ευρωπαίους ιδρυτές στο στάδιο Series A σε κλάδους τεχνολογίας B2B, με δυνατότητα υλοποίησης ψηφιακού μετασχηματισμού βιομηχανικής κλίμακας.Έχει εξασφαλίσει περισσότερα από 55 εκατομμύρια ευρώ, με οκτώ επενδύσεις να έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

 

Η ιταλική Rialto Ventures επικεντρώνεται στην υποστήριξη Ευρωπαίων ιδρυτών που δραστηριοποιούνται σε τομείς hardtech, όπως εργαλεία προγραμματιστών, ρομποτική, non-gen AI, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, AR / VR, Enterprise SaaS, υγειονομική περίθαλψη και υπηρεσίες cloud. Έχει εξασφαλίσει περισσότερα από 55 εκατομμύρια ευρώ, με οκτώ επενδύσεις να έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Το ταμείο απευθύνεται σε Ευρωπαίους ιδρυτές στο στάδιο Series A σε κλάδους τεχνολογίας B2B, με δυνατότητα υλοποίησης ψηφιακού μετασχηματισμού βιομηχανικής κλίμακας.

Οι γενικοί εταίροι Simone Brunozzi και Stefano Quintarelli έχουν και οι δύο πλούσια εμπειρία στη δημιουργία και κλιμάκωση εταιρειών τεχνολογίας.

Ο Brunozzi ήταν πρώην Senior Tech Evangelist για την AWS και VP και Chief Technologist στη VMware. Κατείχε επίσης θέσεις ως επιχειρησιακός εταίρος στην αμερικανική επενδυτική εταιρεία Cota Capital και συνίδρυσε το micro-fund Mission & Market και την πλατφόρμα ψηφιακών δεξιοτήτων Cloud Academy που αποκτήθηκε το 2019.
Ο Quintarelli ίδρυσε την I.NET, τον πρώτο πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου της Ιταλίας, ο οποίος εισήχθη με κεφαλαιοποίηση 1,9 δισ. ευρώ και εξαγοράστηκε από την British Telecom, εφηύρε το σύστημα δημόσιας ταυτότητας SPID της ιταλικής κυβέρνησης, πρώην πρόεδρος του Ιταλικού Ψηφιακού Οργανισμού και σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ηνωμένων Εθνών.
Ο Alessandro Profumo εντάχθηκε στην ομάδα ως Πρόεδρος και Εταίρος. Ως πρώην διευθύνων σύμβουλος της UniCredit, της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπης, της Leonardo S.p.A., της μεγαλύτερης εταιρείας αεροδιαστημικής και άμυνας της Ιταλίας, και της Monte Dei Paschi di Siena, της παλαιότερης τράπεζας στον κόσμο, θα αναπτύξει το εκτεταμένο δίκτυό του για να υποστηρίξει το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας.
Οι γενικοί ιατροί έχουν επενδύσει συλλογικά σε περισσότερες από εκατό επιχειρήσεις, επιστρέφοντας εξαιρετικά επιτυχημένες εξόδους, συμπεριλαμβανομένων των Sysdig, Aumni, Eight Sleep, Truelayer, Replit και άλλων. Και οι δύο συνιδρυτές έχουν επενδύσει προσωπικά στο ταμείο, διαμένουν στην Ιταλία και η ευρύτερη ομάδα εδρεύει μεταξύ Ιταλίας και ΗΠΑ.

Virus-free.www.avg.com

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις