Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Incelligent: Χρηματοδότηση 80.000 ευρώ για την ανάπτυξη λογισμικού διαχείρισης ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων

Tο Jeremie Openfund II θα επενδύσει το ποσό των 80.000 ευρώ στην νεοσύστατη Incelligent, με σκοπό την ολοκλήρωση της ανάπτυξης και την δοκιμαστική λειτουργία ενός λειτουργικού πρωτοτύπου ενός συστήματος έξυπνης διαχείρισης για ευρυζωνικά δίκτυα ασύρματων επικοινωνιών.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το λογισμικό της Incelligent αξιοποιεί την προηγούμενη γνώση του δικτύου και τη συνδυάζει με πληροφορίες της παρούσας κατάστασης για να λαμβάνει αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο αποτελεσματικές αποφάσεις για την κατανομή ενέργειας και φάσματος στις ολοένα και περισσότερες κυψέλες ενός δικτύου τηλεπικοινωνιών.
Στόχο αποτελεί η αντιμετώπιση ενός παγκόσμιου και διογκούμενου προβλήματος: Το κόστος διαχείρισης και λειτουργίας των τηλεπικοινωνιακών δικτύων μεγαλώνει σήμερα ταχύτερα από τα έσοδα. Καθώς η ζήτηση για ευρυζωνικές υπηρεσίες αυξάνεται διαρκώς, ενώ παράλληλα παρουσιάζονται μεγάλες και συχνά απρόβλεπτες διακυμάνσεις της από ώρα σε ώρα και από περιοχή σε περιοχή, η διαχείριση ενός δικτύου απαιτεί μεγάλες επενδύσεις σε εξοπλισμό και υψηλές λειτουργικές δαπάνες. Δυνητικοί πελάτες της λύσης αποτελούν οι μεγάλοι κατασκευαστές εξοπλισμού για ασύρματα ευρυζωνικά δίκτυα, καθώς και οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών δικτύων σε όλο τον κόσμο.

Η ανακοίνωση, τέλος, αναφέρει ότι οι ιδρυτές της εταιρίας, που έχει έδρα την Αθήνα, Δρ. Κώστας Τσαγκάρης και Δρ. Σεραφείμ Κοτρώτσος, συνδυάζουν την ερευνητική με την επιχειρηματική εμπειρία στον τομέα του λογισμικού για τηλεπικοινωνίες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις