Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αμερικανικοί τραπεζικοί κολοσσοί “μπαίνουν” στην Persado

Το δεύτερο γύρο χρηματοδότησής της ανακοίνωσε χθες η Persado, μία startup εταιρεία που δημιουργήθηκε στο τέλος του 2012 ως spin-out της εταιρείας Upstream.

Συγκεκριμένα η Persado έλαβε 21 εκατ. δολ., με κύρια συμμετοχή της StarVest Partners και συμμετοχή από τις Citi Ventures και American Express Ventures, αλλά και από τον προηγούμενο επενδυτή της εταιρείας Bain Capital Ventures. Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση των ομάδων πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρείας, καθώς και για την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας της, η οποία αποκαλείται “μάρκετινγκ πειθούς”, καθώς επιτρέπει στους υπολογιστές να δημιουργούν ελκυστικότερα μηνύματα για χρήση στο ψηφιακό μάρκετινγκ και σε άλλες εφαρμογές, αλλά και τη δημιουργία νέων προϊόντων.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Persado, Άλεξ Βρατσκίδης, η τεχνολογία βελτιστοποίησης της φυσικής γλώσσας μπορεί να βρει εφαρμογές εκτός από το μάρκετινγκ και στη διαφήμιση, στην υγεία (πειθώ προς τους ασθενείς να ακολουθούν τις οδηγίες του γιατρού), συναλλαγές (πειθώ προς τους καταναλωτές να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους), την κοινωνική συμμόρφωση (πειθώ προς τους πολίτες να μην πετούν σκουπίδια), στις εκλογές, στο online dating και αλλού.

Η Persado έχει δημιουργήσει μία τεχνολογία η οποία μετατρέπει την χειροκίνητη δημιουργία διαφημιστικών μηνυμάτων που απαιτούνται στο σύγχρονο πολυκαναλικό ψηφιακό μάρκετινγκ σε μία αυτόματη διαδικασία, η οποία εκμεταλλευόμενη λογισμικά διαχείρισης δεδομένων, δημιουργεί και επιλέγει τα βέλτιστα μηνύματα για μία καμπάνια μάρκετινγκ. Η τεχνολογία του “μάρκετινγκ πειθούς” αυξάνει την αποτελεσματικότητα μία διαφημιστικής εκστρατείας συνδυάζοντας “οδηγούς” καταναλωτικών συναισθημάτων και λεξιλογίων, ενώ έχει τη δυνατότητα να “εκπαιδεύεται” με βάση την πραγματική ανταπόκριση των ατόμων που προσεγγίζουν τις καμπάνιες που δημιουργούν οι πελάτες της εταιρείας, με αποτέλεσμα να παράγει διαρκώς βελτιούμενα αποτελέσματα.

persado logo 702

Η τεχνολογία της Persado αναπτύχθηκε κατά τη θητεία του Άλεξ Βρατσκίδη στην Upstream (η οποία επένδυσε 20 εκατ. δολ. για την ανάπτυξή της), ενώ η εταιρεία διατηρεί την έδρα στην Νέα Υόρκη και γραφεία σε Αθήνα, Σαν Φρανσίσκο, Λονδίνο, Ρώμη και Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στην ανακοίνωση Τύπου της εταιρείας αναφέρεται ότι η Citi χρησιμοποίησε την τεχνολογία της Persado για την προώθηση των πιστωτικών της καρτών και είδε αύξηση 70% στο άνοιγμα των προωθητικών e-mail της τράπεζας και 114% αύξηση στους χρήστες που πάτησαν για να ανοίξουν μία πληροφορία από το μήνυμα που έλαβαν. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι μέσα στο 2014, το δεύτερο χρόνο εμπορικής λειτουργίας της εταιρείας, η Persado κατέγραψε 300% αύξηση στην βάση πελατών της σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Λατινική Αμερική, σε τομείς όπως χρηματοοικονομικά, λιανικό εμπόριο, τηλεπικοινωνίας, ταξίδι και φιλοξενία.

Ο Βρατσκίδης αναφέρει σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι η πλατφόρμα της Persado έχει 35% πιθανότητα να δημιουργήσει ένα καλύτερο μήνυμα, ενώ η συνεργαζόμενη εταιρεία μπορεί να αυξήσει την αποδοτικότητα της καμπάνιας από 30% έως 200%. Ισχυρίζεται επίσης ότι η εταιρεία έχει αυτή την στιγμή πάνω από 50 πελάτες, οι οποίες έχουν τα χαρακτηριστικά εταιρειών του Fortune 500.

Ταυτόχρονα με τη νέα χρηματοδότηση, η Persado προσθέτει στο Διοικητικό της Συμβούλιο δύο νέα μέλη: τον αντιπρόεδρο ανάπτυξης προϊόντων της Oracle, Reggie Bradfordm, και την Laura Sachar, γενικό εταίρο και ιδρύτρια της StarVest Partners.

Η StarVest Partners είναι ένα venture capital επενδυτικό ταμείο με έδρα την Νέα Υόρκη και 400 εκατ. δολ. υπό διαχείριση. Η Bain Capital Ventures είναι ο venture capital βραχίονας της Bain Capital, ένα ταμείο διαχείρισης εναλλακτικών στοιχείων με 80 δισ. δολ. υπό διαχείριση. Μόλις το 2% των επενδύσεών του πραγματοποιείται στην Ευρώπη. Η Citi Ventures, με έδρα την Silicon Valley, είναι ο άξονας του τραπεζικού ομίλου που επενδύει σε καινοτόμες τεχνολογίες στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Η American Express Ventures είναι ο όμιλος στρατηγικών επενδύσεων του αμερικανικού τραπεζικού κολοσσού που επενδύσει σε καινοτόμες startups που μπορούν να ενσωματώσουν τις τεχνολογίες τους στις υπηρεσίες του ομίλου σε ψηφιακό εμπόριο και χρηματοοικονομικά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις