Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Celonis: O ευρωπαικός unicorn του business execution software εξαγόρασε την Lenses.io

Η Lenses είναι μια εταιρεία του χαρτοφυλακίου της Marathon έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα για τη διακυβέρνηση, τη διαχείριση, την ανάλυση και την ασφάλεια των επιχειρηματικών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Η Celonis, ο ευρωπαικός μονόκερος οποίος προσφέρει λύσεις business execution management systems ανακοίνωσε σήμερα ότι αποκτά την Lenses.io, μια εταιρεία του χαρτοφυλακίου της Marathon VC. Δεν ανακοινώθηκε το ποσό, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεπέρασε τα 50 εκατ. ευρώ.

H Lenses.io ιδρύθηκε σαν Landoop στο Λονδίνο το 2016 απο τον Αντώνιο Χαλκιόπουλο και την Χριστίνα Δασκαλάκη και τον Νοέμβριο του 2017 επένδυσε σε αυτή η Marathon 850.000 ευρώ. Τον Σεπτέμβριο του 2019 σήκωσε 7,5 εκατομύρια δολάρια απο την 83North και την Marathon.

Πριν ξεκινήσουν την Lenses.io και οι δύο κατείχαν ανώτερες θέσεις μηχανικού λογισμικού σε εταιρείες όπως η Barclays, η Tesco, η Marks & Spencer ενώ την ίδια περίοδο κάνει την εμφάνιση του το έργο ανοιχτού κώδικα Apache Kafka για την εύκολη διοχείρηση ροών δεδομένων οι οποίες μπορούσαν να ενσωματωθούν εύκολα και απλά στην εταιρική διακυβέρνηση και το day-to-day management.
Άμεσα σχημάτισαν μια ομάδα για να προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες και να βοηθήσει τις εταιρείες να υιοθετήσουν τις δυνατότητες ροής επιχειρηματικών δεδομένων απο διάφορες πηγές σε πραγματικό χρόνο. Άρχισαν επίσης να συμβάλλουν στη βάση ανάπτυξης του Apache Kafka και να παρέχουν δωρεάν εργαλεία για τον “εξορθολογισμό” της λειτουργίας του Apache Kafka και τη διευκόλυνση της ανάπτυξης εφαρμογών πάνω από αυτό.

Πηγή: Lenses.io, η ομάδα στο Kafka Summit 2019.

 

Την ίδια περίοδο αποφάσισαν να ενσωματώσουν τα εργαλεία και να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα έτοιμη για χρήση για στελέχη επιχειρήσεων για την επεξεργασία δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Αυτό αργότερα έγινε το προϊόν γνωστό ως Lenses. Μέσα σε λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του προϊόντος είχαν πελάτες της λίστας Fortune 100, ένα σημαντικό επίτευγμα για μια Startup, κάτι που κάνει εμφανές την μεγάλη ανάγκη των επιχειρήσεων για την εκμετάλλευση και την διαχείρισης των διάσπαρτων δεδομένων τους αλλά και την ανάπτυξη των κατάλληλων εργαλέιων. Η Lenses όπως ήταν φυσικό ανέπτυξε διάφορες συνεργασίες με την AWS, την Microsoft, αλλά και την Celonis.

Η Celonis είναι σήμερα μία από τις πιο επιτυχημένες ευρωπαϊκές εταιρείες λογισμικού επιχειρήσεων σε αποτίμηση άνω των 11 δισ και ιδρύθηκε το 2010 στο Μόναχο της Γερμανίας. Απο τότε μέχρι σήμερα πρωτοστατεί στη αγορά διαχείρισης εξόρυξης εταιρικών δεδομένων και εκτέλεσης εταιρικών διεργασιών. Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο όπως η Uber, η Dell, η L’Oréal και η AstraZeneca χρησιμοποιούν την Celonis για να χαρτογραφήσουν τις εσωτερικές τους διαδικασίες, να τις βελτιστοποιήσουν και να αρχίσουν να μειώνουν τα κόστη τους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σε αντιθετη περίπτωση η ίδια διαδικασία μπορεί να πάρει αρκετούς μήνες και να απαιτήσει μια μεγάλη επένδυση σε εξωτερικούς συμβούλους.

Μετά την εξαγορά η ομάδα της Lenses.io θα ενσωματωθεί στην Celonis και θα συνεχίσει να αναπτύσει την νέα έκδοση της πλατφόρμας Lenses η οποία επίσης θα ενσωματωθεί σε βάθος χρόνου στο Execution Management System της Celonis.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις