Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ADQ: Το κρατικό fund του Άμπου Ντάμπι επενδύει στην Blueground

Η επένδυση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας της ADQ με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων

Μια νέα σημαντική επένδυση εξασφάλισε η ελληνική, PropTech Startup, Blueground, αυτή τη φορά από το κρατικό ταμείο διαχείρισης πλούτου (ADQ) των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Πρόκειται για την πρώτη επένδυση του ADQ σε ελληνική εταιρεία. Σε αυτό το σημείο, πρέπει να σημειωθεί ότι η επένδυση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας της ADQ με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 4 δισ. ευρώ, η οποία υπογράφηκε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, τον περασμένο Μάρτιο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Blueground είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στο χώρο του real estate και της τεχνολογίας. Μάλιστα, πέρυσι άντλησε κεφάλαια ύψους 140 εκατ. δολαρίων από επενδυτές με επικεφαλής την WestCap Group του Laurence Tosi.

Σύμφωνα με τον CEO της Blueground, Αλέξανδρο Χατζηελευθερίου, η εταιρεία πρόκειται να αξιοποιήσει τα κεφάλαια από τη νέα χρηματοδότηση για την επέκτασή της σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων του Λος Άντζελες, του Σιάτλ και της Κωνσταντινούπολης.

Η πλατφόρμα DisruptAD της ADQ θα στηρίξει την Blueground για να πετύχει τον στόχο της, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να επεκταθεί σε 50 χώρες έως το 2025.

Τέλος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, ανέφερε σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  ότι το κρατικό fund των ΗΑΕ εξετάζει και άλλες επενδύσεις σε ελληνικές επιχειρήσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις