Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η υψηλή τεχνολογία των drone ως ολοκληρωτική λύση για την αντιμετώπιση των εστιών

H υψηλή τεχνολογία του 21ου αιώνα επιτρέπει την αποτελεσματική αντιμετώπιση πληθώρας προβλημάτων που μαστίζουν την ανθρωπότητα. Στην Ελλάδα της ψηφιοποίησης πρέπει να κατανοήσουμε πως πέραν των ηλεκτρονικών υπηρεσιών η τεχνολογική υπεροχή του αιώνα μας, παρέχει και λύσεις σε άλλα μεγάλα καθημερινά και ετήσια προβλήματα.

Για παράδειγμα, πριν λίγες ημέρες στο Ντουμπάι για να αντιμετωπίσουν τις αντίξοες συνθήκες του καύσωνα δημιούργησαν τεχνητή βροχή. Το εγχείρημα έγινε εφικτό χάρη στην χρήση drone που απελευθερώνουν ηλεκτρικά φορτία σε σύννεφα, προκαλώντας συσσώρευση και στη συνέχεια έντονες βροχοπτώσεις!

Όσο για την Ελλάδα, τέτοια θέματα καύσωνα μπορεί να μην είναι τόσο συνήθη αλλά στον αντίποδα έχουμε κάθε έτος, και πιο συγκεκριμένα την θερινή περίοδο, πρόκληση πυρκαγιών με πολλά θύματα, καμένες περιουσίες και αβάσταχτα κόστη για το μικρό κράτος μας.

Ιστορικά θα ήθελα να αναφέρω πως πριν 4 περίπου χρόνια, πριν καν γίνει ο πανικός με το Μάτι, έλεγα για εναέρια drone και κάμερες για την πρόληψη και την άμεση ενεργοποίηση σε περίπτωση ανίχνευσης καπνού και φωτιάς και είχα καταθέσει ιδέες για σύστημα άμεσης πυρόσβεσης με drone πάνω από την εστία στη αρχή της. Βέβαια οι… ειδήμονες τότε γελούσαν!

Όσο όμως εκείνοι χλεύαζαν και επιτίθονταν η ομάδα μου κατέστρωνε πλάνο πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης στο πρώτο 10-λεπτο. Τέσσερα χρόνια μετά η τεχνολογία και οι υποδομές υπάρχουν.

Έτσι, σήμερα τα ίδια ακόμα λέω και θα συνεχίσω να τα λέω.  Ας βάλουμε μυαλό και ας εγκαταστήσουμε πλέον τα συστήματα τα οποία θα μας γλιτώσουν από ανθρώπινες ζωές και χρήματα.

Η PROBOTEK και οι συνεργάτες της έχουν να παρουσιάσουν πρακτικές λύσεις για ορθή πρόληψη, εποπτεία, πυρανίχνευση και πυρόσβεση με αυτόνομα ρομποτικά drone, εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη, ειδικό εξοπλισμό, κάμερες, κτλ.

Γιατί αγαπητοί μου, ο καύσωνας δεν ανάβει φωτιές, γιατί αγαπητοί μου η αμέλεια ΔΕΝ ανοίγει 99 μέτωπα, γιατί δεν υπάρχει άλλη ανοχή παρά μόνο πόνος, θλίψη και οργή. Ας μιλήσουμε σταράτα και ας καταπολεμήσουμε το άθλιο έργο των εμπρηστών. Με την χρήση της τεχνολογίας σήμερα και τα συστήματα που προτείνω θα έχουμε περιπολίες με drone που θα παρέχουν άμεση ενημέρωση για εστίες αλλά και θα φωτογραφίζουν και ακολουθούν τους εμπρηστές, θα έχουμε ακόμη drone με ειδικούς αισθητήρες που οσμίζονται και βλέπουν τον καπνό και τη φωτιά καθώς και drone που επιτρέπουν την πυρόσβεση όταν η εστία είναι στην αρχή της.

Βλέπετε το μυστικό είναι η πρόληψη και η προ-εργασία. «Τον φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» λέει μια παλιά σοφή λαϊκή ρήση. Ποτέ δεν κατάλαβα προσωπικά και δεν δέχτηκα, πως ο λαός που γνωρίζει το παραπάνω, δεν το εφαρμόζει.

Διότι αγαπητοί μου, η φωτιά δεν θα γίνει ποτέ πύρινο μέτωπο αν την σβήσεις όταν είναι μικρή ή της περιορίσεις το οξυγόνο. Διότι φίλοι μου, δεν χρειάζονται δεκάδες καναντέρ, ούτε χιλιάδες πυροσβέστες, ούτε χιλιάδες αστυνομικοί αλλά ούτε και καμένα σπίτια, ούτε οικογένειες να κλαίνε, ούτε αυτοκίνητα να ανατινάζονται…. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Χρειάζεται απλά ορθή εφαρμογή της τεχνολογίας που έχουμε στα χέρια μας και λίγο μυαλό. Ας βάλουμε επιτέλους το μυαλό μας να δουλέψει. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Αχ ΕΛΛΑΔΑ… ΞΥΠΝΑ!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις