Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ζούμε το μέλλον σήμερα!

Η σημερινή εποχή - περίοδος - που διανύουμε είναι αναμφίβολα η εποχή της τεχνολογικής επανάστασης έχοντας όμως, σε σχέση με το παρελθόν, μια τεράστια διαφορά

Κάθε εποχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και αυτά που στις σελίδες της ιστορίας την (και θα) χαρακτηρίζουν.

Έτσι, εν τάχει, έχουμε τον μεσαίωνα, την αναγέννηση και την βιομηχανική επανάσταση και παλαιότερα φυσικά άλλες περιόδους που χαρακτήρισαν και «σημάδεψαν» την ιστορία της ανθρωπότητας.

Η σημερινή εποχή – περίοδος – που διανύουμε είναι αναμφίβολα η εποχή της τεχνολογικής επανάστασης έχοντας όμως, σε σχέση με το παρελθόν, μια τεράστια διαφορά. Η γενιά που ζει σήμερα και «χτίζει» ότι πρεσβεύει αυτό που ορίζεται ως τεχνολογική επανάσταση, δεν είναι θεμελιωτής, δηλαδή δημιουργεί για τις μελλοντικές γενναίες, δημιουργεί και για τον ίδιο!

Ζούμε, με απλά λόγια, το μέλλον σήμερα! Για κάποιους φυσικά όλο αυτό θεωρείται, κάτι σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά δεν είναι. Είναι η πραγματικότητα και πλέον υπάρχει γύρω μας, από τα ποιο μικρά, έως τα ποιο μεγάλα, χωρίς όμως να υπολογίζεται από κανέναν ο χρόνος, αλλά και τα κεφάλαια, που εξοικονομούμε ως κοινωνίες!

Μπορεί να θεωρείται απλό – σήμερα – ότι μπορούμε να τυπώνουμε μια βεβαίωση από τον υπολογιστή μας, αλλά δεν είναι. Το ζούμε όμως!

Μπορεί να θεωρείται απλό – επίσης – ότι μπορούμε να καθορίζουμε την ώρα που θα λειτουργήσει μια οικιακή συσκευή, αλλά δεν είναι. Το ζούμε όμως!

Τα παραδείγματα απλά, στην καθημερινότητα μας πλέον και τα ζούμε όλα. Σε λίγο καιρό μάλιστα – όχι πολύ μακριά – τα οχήματα στους δρόμους θα κυκλοφορούν μόνα τους!

Έτσι λοιπόν καλό θα ήταν όλοι να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα που μόνον εικονική δεν είναι. Η τεχνολογία είναι πλέον εδώ, μαζί μας και μας καλεί να την ζήσουμε έχοντας το μοναδικό προνόμιο να ζούμε παράλληλα δύο εποχές. Το παρόν και το μέλλον!

Ας προσαρμοστούμε και ας το απολαύσουμε! Αναμφίβολα σε αυτό το «ταξίδι» ο καλύτερος «συνεπιβάτης» είναι και ο κόσμος των Startup εταιρειών που προσφέρει έναν πανέμορφο καμβά δημιουργικότητας στα ανήσυχα μυαλά!

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις