Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το μυστικό project της Apple που θα φέρει την επανάσταση στην αντιμετώπιση του διαβήτη

Η εταιρεία εργάζεται πάνω σε μια «επαναστατική» μέθοδο παρακολούθησης της γλυκόζης στο αίμα μέσω του Apple Watch

Εδώ και πολλά χρόνια η Apple εργάζεται πάνω σε μία «επαναστατική» μέθοδο παρακολούθησης της γλυκόζης στο αίμα μέσω του έξυπνου ρολογιού της, του Apple Watch. Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg, η εταιρεία βρίσκεται πολύ κοντά στο να επιτύχει τον στόχο της.

Πιο συγκεκριμένα, το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η τεχνική χωρίς το κλασσικό «τσίμπημα» στο δάχτυλο βρίσκεται πλέον στο «στάδιο απόδειξης της ιδέας». Εκτιμάται ότι μόλις η τεχνική γίνει πιο συμπαγής, τότε θα μπορέσει να γίνει και εμπορικά διαθέσιμη.

Πως θα λειτουργεί

Επικαλούμενο πηγές εντός της Apple το Bloomberg υποστηρίζει πως η εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνολογία λέιζερ για να μετρήσει τη συγκέντρωση γλυκόζης κάτω από το δέρμα του χρήστη. Μάλιστα στα αρχικά στάδια των δοκιμών η συσκευή μέτρησης ήταν εξαιρετικά μεγάλη, ωστόσο φέρεται να έχει εξελιχθεί σε τέτοιο σημείο ώστε να μπορεί να φορεθεί άνετα από τους χρήστες.

Εκτός από τους ασθενείς με διαβήτη, το νέο σύστημα θα λειτουργεί και ως εργαλείο έγκαιρης προειδοποίησης για τους ανθρώπους που χαρακτηρίζονται προ-διαβητικοί.

Ένα επτασφράγιστο μυστικό

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι σε εξέλιξη για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ειδικότερα, ξεκίνησε το 2010 όταν ο ήδη ασθενής Στιβ Τζομπς εξαγόρασε την RareLight, μία Startup που ειδικευόταν στην παρακολούθηση των επιπέδων γλυκόζης του αίματος.

Όλα αυτά τα χρόνια η Apple διατηρεί ως επτασφράγιστο μυστικό την ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Ως εκ τούτου το project «τρέχει» υπό συνθήκες άκρας εμπιστευτικότητας μέσω μίας ξεχωριστής εταιρείας, της Avolonte Health, η οποία υπάγεται στο μέχρι σήμερα αφανές Exploratory Design Group (XDG).

Παρόλα αυτά το Bloomberg εκτιμά ότι θα χρειαστεί να περιμένουμε ακόμη πολλά χρόνια μέχρι να δούμε το τελικό προϊόν στην αγορά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις