Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση $22 εκατ. για την XTuit Pharmaceuticals

Στα επίπεδα των 22 εκατ. δολαρίων ανήλθε ο πρώτος κύκλος χρηματοδότησης που άντλησε η XTuit Pharmaceuticals, μια startup εταιρεία η οποία προσπαθεί να βρει τρόπους καταπολέμησης του καρκίνου.

Της διαδικασίας χρηματοδότησης ηγήθηκε η New Enterprise Associates (NEA), ενώ συμμετείχαν οι Polaris Partners, Arcus Ventures, CTI Life Sciences και Omega Funds. Η εταιρεία έχει κατασταλάξει σε μια διαφορετική από τα συνηθισμένα στρατηγική αντιμετώπισης των όγκων του καρκίνου. Συγκεκριμένα, προσπαθεί να ανακτήσει τη φυσιολογική λειτουργία στα κύτταρα που με τη σειρά τους “κρατούνται” ως… όμηροι από την ίδια την ασθένεια.

Θα πρέπει να τονιστεί πως τα κύτταρα, τα μόρια και τα αιμοφόρα αγγεία αλλοιώνονται με την εμφάνιση του καρκίνου είτε ινωτικών διαταραχών. Η εν λόγω αλλοίωση “συνεισφέρει” στην εξέλιξη της ασθένειας, σύμφωνα με τα στελέχη της XTuit Pharmaceuticals. Το φάρμακο της τελευταίας αποσκοπεί στην αποκατάσταση του μικροπεριβάλλοντος, και εν συνεχεία στην στην στρατολόγηση των ανοσοκυττάρων έως ότου βελτιωθεί ο όγκος. Κατ’ αυτό τον τρόπο, η ομαλή ροή του αίματος που είχε διαταραχθεί, επανέρψεται στο φυσιολογικό, γεγονός που βοηθά τα φάρμακα να φτάσουν μέχρι τον όγκο και να τον καταπολεμήσουν αποτελεσματικά!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις