Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

13.000 επιχειρηματικές ιδέες κάθε 60 λεπτά από τους Βρετανούς

Κάτι παραπάνω από 13.000 νέες επιχειρηματικές ιδέες την ώρα “παράγουν” οι Βρετανοί, όπως  προκύπτει με βάση τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας που διενήργησε η εταιρεία εκτυπώσεων και σχεδιασμού MOO.

Συγκεκριμένα, το 82% του πληθυσμού στο “Μεγάλο νησί” είχε τουλάχιστον μια ιδέα για μια καινούρια επιχείρηση κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, από τους οποίους η ηλικιακή ομάδα των 25-34 ετών είχε τις περισσότερες ιδέες συνολικά. Όσο για τις περιοχές στις οποίες οι κάτοικοι έχουν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται πάνω σε μια νέα επιχειρηματική ιδέα, δεν ήταν άλλες από την Ουαλλία, το Μπράϊτον και το Λίβερπουλ. Αναφορικά με τους πλέον διαδεδομένους τομείς τους οποίους αφορούν οι καινούριες επιχειρηματικές ιδέες, ήταν οι τέχνες (16%), η μαγειρική (13%), η μεταπώληση προϊόντων και ειδών μέσω eBay (11%) και η μόδα (11%).

Παρά το γεγονός ότι οι τεχνολογικές startups διάγουν τις καλύτερες ημέρες τους, εντούτοις όμως μόλις το 7% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν πως διέθεταν μια επιχειρηματική ιδέα που σχετίζεται με την τεχνολογία.

Τέλος, οι πλέον συνήθεις λόγοι για την αναζήτηση μιας νέας επιχειρηματικής ιδέας ήταν το πάθος και το ενδιαφέρον σε έναν τομέα, στην επισήμανση ενός κενού σε μια υφιστάμενη αγορά, καθώς επίσης και η σύγχυση με υπάρχοντα προϊόντα και τεχνολογίες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις