Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Απογοήτευση: Εξερράγη το Starship λίγα λεπτά μετά την εκτόξευση – Συγκλονιστικό βίντεο

Τα συντρίμμια του πυραύλου κατέπεσαν στον Ατλαντικό

Η SpaceX του Ίλον Μασκ κατάφερε να εκτοξεύσει τον γιγαντιαίο πύραυλο Starship στην πρώτη του δοκιμαστική πτήση, ωστόσο η απόπειρα στέφθηκε με αποτυχία. Και αυτό γιατί σχεδόν τέσσερα λεπτά μετά την απογείωσή του ακολούθησε έκρηξη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Reuters, το Starship, ο ισχυρότερος πύραυλος που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας, εκτοξεύθηκε σήμερα (20/4) από την Starbase, το ιδιωτικό διαστημοδρόμιο της SpaceX στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας. Όμως, ενώ η κάψουλα του Starship είχε προγραμματιστεί να αποχωριστεί από τον προωθητικό πύραυλο πρώτου σταδίου τρία λεπτά μετά την πτήση, ο διαχωρισμός δεν έγινε τελικά και έτσι ο πύραυλος ανατινάχθηκε.

Τα συντρίμμια του πυραύλου κατέπεσαν στον Ατλαντικό.

«Σαν να μην ήταν αρκετά συναρπαστική η δοκιμαστική πτήση, το Starship παρουσίασε μια γρήγορη απρογραμμάτιστη αποσυναρμολόγηση πριν από τον διαχωρισμό », έγραψε η SpaceX στο Twitter. Ακόμα, η διαστημική εταιρεία επισήμανε ότι «με μια δοκιμή όπως αυτή, η επιτυχία έρχεται από αυτά που μαθαίνουμε, και η σημερινή δοκιμή θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την αξιοπιστία του Starship, καθώς η SpaceX επιδιώκει να κάνει τη ζωή πολυπλανητική».

Το Starship, το ύψος του οποίου φτάνει τα 120 μέτρα παίζει κεντρικό ρόλος στο πρόγραμμα Artemis της NASA για εδραίωση μόνιμης ανθρώπινης παρουσίας στη Σελήνη.

Στην αποστολή Artemis IΙΙ, την πρώτη αποστολή προσσελήνωσης από τη δεκαετία του 1970, οι αστροναύτες θα αναχωρήσουν από τη Γη με σκάφος της NASA, στη συνέχεια όμως θα επιβιβαστούν σε σκάφος Starship που θα τους μεταφέρει στην επιφάνεια του φεγγαριού. Την ίδια ώρα, ο Μασκ ελπίζει ότι κάποια στιγμή με το ίδιο όχημα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη αποστολή ανθρώπων στον Άρη.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις