Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το αστρονομικό ποσό που κέρδισε ο CEO της Google το 2022

Η είδηση για τις απολαβές του Sundar Pichai έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς λαμβάνει χώρα σε μία περίοδο που η Google έχει περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας

Ραγδαία αύξηση στο εισόδημά του είδε το 2022 ο CEO της Google, Sundar Pichai, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία, τα οποία και την οδήγησαν σε μαζικές απολύσεις.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση της μητρικής εταιρείας της Google, Alphabet, στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC), οι απολαβές του CEO για τον περασμένο χρόνο ανήλθαν σε 226 εκατ. δολάρια.

Όπως αναφέρει το CNN, το μεγαλύτερος μέρος των απολαβών του Pichai προέρχεται από το ποσοστό των μετοχών που κατέχει στον όμιλο, η αξία του οποίου υπολογίζεται σε 218 εκατ. δολάρια.

Από την άλλη, ετήσιος μισθός του επιχειρηματία υπολογίζεται στα 2 εκατ. δολάρια, ενώ μάλιστα κέρδισε και κοντά στα 6 εκατ. δολάρια από συμφωνητικό προσωπικής ασφάλειας.

Η είδηση για τις απολαβές του Pichai έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς λαμβάνει χώρα σε μία περίοδο που η Alphabet έχει περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας σε διεθνές επίπεδο. Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο η εταιρεία έχει ανακοινώσει πάνω από 12.000 απολύσεις, οι οποίες αντιστοιχούν περίπου στο 6% του εργατικού της δυναμικού

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον προηγούμενο μήνα εκατοντάδες υπάλληλοι της Google πραγματοποίησαν στάση εργασίας στα γραφεία του Λονδίνου, διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις, το ίδιο και στη Ζυρίχη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις