Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση €8 εκατ. για την La Ruche Qui Dit Oui

Το ποσό των 8 εκατ. ευρώ κατάφερε να συγκεντρώσει σε δεύτερο κύκλο χρηματοδότησης η Γαλλική La Ruche Qui Dit Oui, που δραστηριοποιείται στον τομέα της εστίασης. Της όλης διαδικασίας ηγήθηκαν οι Union Square Ventures και Felix Capital, με τη συμμετοχή των XAnge και Quadia.

Πέρυσι, η εταιρεία ξεκίνησε να λειτουργεί στην Αγγλία, τη Γερμανία, την Ισπανία κιαι την Ιταλία, ενώ με τα νέα κεφάλαια θα επιχειρήσει να ισχυροποιήσει την εκεί παρουσία της. Πως δουλεύει η La Ruche Qui Dit Oui; Ο ενδιαφερόμενος με βάση τον τόπο κατοικίας του εγγράφεται στο εταιρικό website προκειμένου να λαμβάνει ένα newsletter. Σε αυτό, σε εβδομαδιαία βάση, οι τοποικοί παραγωγοί αναγράφουν τι ακριβώς μπορεί να αγοράσει κάποιος. Εν συνεχεία, οι τοπικοί παραγωγοί πουλάνε απευθείας τα τρόφιμά τους στους τελικούς χρήστες.

Άρα, η La Ruche Qui Dit Oui ουσιαστικά προσφέρει ένα marketplace, λειτουργώντας δίχως μεσάζοντες προς όφελος των εμπλεκομένων. Κι αυτό, καθώς οι παραγωγοί λαμβάνουν κάτι παραπάνω από το 80% των εόδων κάθε προϊόντος που διατίθεται, μέγεθος κατά 4 φορές καλύτερο σε σχέση με την τιμή που μπορούν να εισπράξουν από τυχόν συνεργασία τους με κάποια αλυσίδα σούπερ-μάρκετ. Επιπροσθέτως, οι ίδιοι παραγωγοί θέτουν τις τιμές που επιθυμούν, καθώς εκλείπει το φαινόμενο του έντονου τιμολογιακού πολέμου που στο τέλος οδηγεί ακόμη και σε ζημιές!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις