Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κεφάλαια 23 δισ. δολ. άντλησαν Ευρωπαϊκές scale-up startups την τελευταία 5ετία! (Infographic)

Κάτι παραπάνω από 23 δισ. δολάρια κατάφεραν να αντλήσουν σε χρηματοδότηση από venture capitals κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας οι Ευρωπαϊκές scale-up startups, σύμφωνα με στοιχεία της Startup Europe Partnership.

Η εν λόγω έρευνα, που εστιάστηκε στις Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία, έδειξε πως η Αγγλία αποτελεί την κορυφαία χώρα στη Γηραιά Ήπειρο τόσο σε επίπεδο πλήθους scale-up εταιρειών αλλά και στα κεφάλαια που άντλησαν, ενώ ακολουθούν από σχετικά κοντινή απόσταση οι Γερμανία και Γαλλία, ενώ οι Ιταλία και Ισπανία υπολείπονται της σχετικής κατάταξης. Αναφορικά με τους τομείς που συγκέντρωσαν τις περισσότερες Ευρωπαϊκές scale-up startups, δεν είναι άλλοι από τις λύσεις λογισμικού και το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Όσο για την πλειοψηφία των προς επένδυση κεφαλαίων προέρχονται από venture capitals και λιγότερο από διαδικασίες IPO. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι το 7% των scale-ups άντλησαν το 56% των venture capital κεφαλαίων, εκ των οποίων το 40% συγκέντρωσαν μόλις 32 εταιρείες!

Τέλος, την κορυφαία τριάδα Ευρωπαϊκών scalers συγκροτούν οι αγγλικές Markit με 1,5 δισ. δολ. και οι Γερμανικές Delivery Hero με 1,3 δισ. δολ. και Zalando με 900 εκατ. δολ.

Europe_Scale_UP_702x700

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις