Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Optimus: Το ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla κάνει…γιόγκα (video)

Φαίνεται ότι είναι πιο εξελιγμένο και εκτελεί πραγματικά χρήσιμες εργασίες, χωρίς όμως να έχει οριστεί η ημερομηνία κυκλοφορίας του στην αγορά

Η Tesla δημοσίευσε ένα νέο βίντεο όπου δείχνει την πρόοδο του ανθρωποειδούς ρομπότ της, Optimus το οποίο μοιάζει σχεδόν με CGI. 

Όταν ανακοινώθηκε το Optimus -γνωστό και ως Teslabotφάνηκε σαν μια ημιτελής ιδέα του Elon Musk και δεν την πήραν πολλοί στα σοβαρά. Στην Tesla AI Day, όταν έγινε η επίδειξή του, δεν είχε και την τρομερή απήχηση. Εκείνη την εποχή, η Tesla είχε ένα πολύ πρώιμο πρωτότυπο που μόλις και μετά βίας μπορούσε να περπατήσει και να χαιρετήσει το πλήθος.

Ωστόσο, στη συνάντηση των μετόχων της Tesla νωρίτερα φέτος, το Optimus φάνηκε να είναι πολύ πιο προηγμένο και ικανό να εκτελεί πραγματικά χρήσιμες εργασίες.

Η Tesla κυκλοφόρησε τώρα μια νέα ενημέρωση για το Optimus, με ένα βίντεο που δείχνει την ικανότητα του ρομπότ στην ταξινόμηση αντικειμένων όπως και στη γιόγκα. Φαίνεται ότι το ρομπότ είναι πιο εξελιγμένο και ισορροπεί με επιτυχία στο ένα πόδι. Όπως και με την τελευταία πλήρως αυτοματοποιημένη έκδοση, η εταιρεία δήλωσε ότι το Optimus εκπαιδεύεται πλέον με ένα ολοκληρωμένο νευρωνικό δίκτυο. Σε ορισμένες στιγμές το βίντεο μοιάζει ακόμη και με CGI, αλλά φαίνεται βέβαιο ότι η Tesla έχει πράγματι λειτουργικά πρωτότυπα γύρω από τα γραφεία της. Το συγκεκριμένο ρομπότ φαίνεται ότι η Tesla θα το χρησιμοποιήσει πρώτα στις δικές της επιχειρήσεις και μετά θα κυκλοφορήσει ευρέως στην αγορά, χωρίς όμως να έχει οριστεί ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις