Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Apple: Τι προκαλεί την υπερθέρμανση του iPhone 15- Πότε θα λυθεί το πρόβλημα

Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι το ζήτημα θα διορθωθεί σε μια επερχόμενη ενημέρωση

Τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση σε ορισμένα από τα τηλέφωνα της τελευταίας γενιάς iPhone κατάφερε να εντοπίσει η Apple, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέφερε ότι υπερθέρμανση που παρατηρείται σε ορισμένα από τα μοντέλα της οφείλεται σε σφάλμα στο λογισμικό iOS 17, το οποίο θα διορθωθεί σε μια επερχόμενη ενημέρωση.

Σύμφωνα με το Reuters, πολλοί αγοραστές του νέου iPhone 15 Pro και του Pro Max έκαναν παράπονα ότι οι συσκευές τους θερμαίνονται τόσο πολύ που δεν μπορούν να τις αγγίξουν. Μάλιστα, πάνω από 2.000 χρήστες σε φόρουμ της Apple δήλωσαν ότι αντιμετώπισαν παρόμοιο πρόβλημα.

Αρχικά, οι ειδικοί υπέθεσαν ότι οι συσκευές υπερθερμαινόταν επειδή το περιτύλιγμα από τιτάνιο μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικό στην απαγωγή της θερμότητας σε σχέση με τη θήκη από ανοξείδωτο χάλυβα που χρησιμοποιούσαν οι προκάτοχοί του. Ωστόσο, η Apple στην ανακοίνωσή της τόνισε ότι τα προβλήματα θέρμανσης δεν σχετίζονται με τη θήκη τιτανίου. Ειδικότερα, ο τεχνολογικός κολοσσός υποστήριξε ότι η συσκευή μπορεί να δίνει την αίσθηση ότι είναι πιο ζεστή τις πρώτες ημέρες «μετά τη ρύθμιση ή την επαναφορά της συσκευής λόγω της αυξημένης δραστηριότητας στο παρασκήνιο».

«Ένα άλλο ζήτημα αφορά ορισμένες πρόσφατες ενημερώσεις σε εφαρμογές τρίτων, που προκαλούν υπερφόρτωση του συστήματος», ανέφερε επίσης η εταιρεία, προσθέτοντας ότι συνεργάζεται με τους προγραμματιστές εφαρμογών για να επιδιορθωθεί το πρόβλημα.

Τέλος, η Apple υπογράμμισε ότι το ζήτημα δεν προκαλεί κίνδυνο ασφάλειας ή τραυματισμού και δεν θα επηρεάσει τη μακροπρόθεσμη απόδοση του τηλεφώνου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις