Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Gemini: Γιατί καθυστερεί η ανάπτυξη του μοντέλου ΑΙ επόμενης γενιάς της Google

H κυκλοφορία του μοντέλου ΑΙ αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2024 και όχι μέσα σε αυτόν τον μήνα, όπως είχαν πει νωρίτερα

Η ανάπτυξη του μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης «Gemini» επόμενης γενιάς της Google έχει καθυστερήσει, σύμφωνα με δημοσίευμα του The Information.

Όπως γνωρίζουμε, στην προσπάθεια της να ανταγωνιστεί το GPT-4 της OpenAI η Google έβαλε δύο συνένωσε δύο ομάδες τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να εργαστούν πάνω στην ανάπτυξη του «Gemini».

Ωστόσο, οι εργασίες φαίνεται πως έχουν καθυστερήσει, καθώς σύμφωνα με το The Information η κυκλοφορία του ΑΙ μοντέλου αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2024 και όχι μέσα σε αυτόν τον μήνα, όπως είχαν πει νωρίτερα.

Ακόμα, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο συνιδρυτής της Google, Sergey Brin, περνάει μέχρι και «τέσσερις έως πέντε ημέρες την εβδομάδα» με τους προγραμματιστές.

Το Gemini συνδυάζει τα δυνατά σημεία του συστήματος AlphaGo της DeepMind με εκτεταμένες δυνατότητες μοντελοποίησης γλώσσας, προσφέροντας βελτιωμένες δυνατότητες στη φυσική διαλεκτική ικανότητα. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι θα είναι ότι θα είναι το ισχυρότερο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις