Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«Διπλή» χρηματοδότηση 90 εκατ. δολ. για την Ινδική Practo

Ο Κινέζικος ιντερνετικός «γίγαντας» Tencent Holdings και η Google Capital ηγήθηκαν του νέου κύκλου χρηματοδότησης ύψους 90 εκατ. δολ. της Ινδικής startup Practo, η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή πληροφοριών που άπτονται ζητημάτων υγείας.

Το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι Ινδοί χρήστες φορητών συσκευών αντικαθιστούν τα κινητά τους τηλέφωνα με smartphones, έχει «εκτινάξει» την δυναμική της χώρας για mobile υπηρεσίες internet, προσελκύοντας δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις από venture capitalists σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς επίσης από Αμερικανικούς και Ασιατικούς τεχνολογικούς γίγαντες.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, η Practo έχει καταφέρει να συγκεντρώσει συνολικά 124 εκατ. δολάρια σε νέα κεφάλαια χρηματοδότησης. Η Practo παρέχει ένα εργαλείο online αναζήτησης για τους καταναλωτές προκειμένου με τη σειρά τους να βρουν ιατρικές ειδικότητες, όπως λ.χ. οδοντίατροι, ΩΡΛ, οφθαλμίατρους κ.ά. Διαθέτει δε, ένα website και φορητές εφαρμογές οι οποίες και «φιλτράρουν» τις αναζητήσεις με βάση την τοποθεσία, τις επιζητούμενες αμοιβές εκ μέρους των ιατρών και άλλων στοιχείων.

Practo_Screen Shot

Η Practo απασχολεί περίπου 1.500 υπαλλήλους και λειτουργεί στις Ινδία, Σιγκαπούρη και τις Φιλιππίνες. Στα άμεσα σχέδιά της είναι η πρόσληψη 1.000 επιπλέον εργαζομένων, καθώς επίσης και η επέκτασή της σε μια σειρά από χώρες στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις