Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Netflix: Mπαίνει στον κόσμο των ζωντανών αθλητικών μεταδόσεων, αποκτώντας τα δικαιώματα του WWE Monday Night Raw

Οι οικονομικές λεπτομέρειες δεν αποκαλύφθηκαν επίσημα, αλλά πηγές υποστηρίζουν ότι η δεκαετής συνεργασία αποτιμάται σε πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Επίσης, κατέγραψε αύξηση εσόδων που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Το Netflix προχώρησε σε μια συμφωνία-ορόσημο, εξασφαλίζοντας τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη μετάδοση του προγράμματος πάλης Monday Night Raw του WWE αρχής γενομένης από το 2025.

Οι οικονομικές λεπτομέρειες δεν αποκαλύφθηκαν επίσημα, αλλά πηγές υποστηρίζουν ότι η πολυετής συνεργασία αποτιμάται σε πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια, μια τεράστια επένδυση που προωθεί την επέκταση του Netflix στον τομέα των ζωντανών αθλητικών μεταδόσεων εν μέσω του εντεινόμενου ανταγωνισμού στο streaming.

Η συμφωνία σηματοδοτεί την πρώτη αποχώρηση του Raw από το USA Network μετά από 30 χρόνια. Εκτός από το Raw του WWE, η συμφωνία παρέχει στο Netflix διεθνή διανομή πρόσθετου περιεχομένου του WWE, όπως το Smackdown, το NXT και τα premium events, καθώς και της Wrestlemania, στη Λατινική Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά.

Το Netflix το οποίο προσπαθεί να αυξήσει τα έσοδα του μειώνοντας την κατανομή των συνδρομών και ωθώντας τους θεατές προς το συνδρομητικό του πρόγραμμα με διαφημίσεις έχει κάνει λίγες προσπάθειες έως τώρα για να μεταδώσει live περιεχόμενο. Η προσθήκη του Raw, το οποίο σήμερα προβάλλεται στο usa network, στο πρόγραμμα του Netflix αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την πλατφόρμα.

Το Netflix ασχολήθηκε πρόσφατα με τον αθλητισμό με σειρές ντοκιμαντέρ για τη Formula 1 και το επαγγελματικό γκολφ, τένις και ποδόσφαιρο. Αυτή η συμφωνία θα επιτρέψει στο Netflix να αξιοποιήσει την πνευματική ιδιοκτησία του WWE για παρόμοια έργα. Με την άδεια του WWE, το Netflix θα μπορούσε ακόμη και να αναπτύξει ταινίες ή σειρές γύρω από χαρακτήρες του WWE.

Η κίνηση αυτή συνεχίζει προς την κατεύθυνση μετάδοσης σημαντικών αθλητικών προγραμμάτων, μεταφέροντας την όλη δυναμική από τα παραδοσιακά τηλεοπτικά οχυρά στην κυριαρχία της on demand μετάδοσης στο σπίτι. Και με τους δεσμούς μεταξύ παλαιστών και οπαδών που καλλιεργούνται στο διαδίκτυο, η εξαιρετική εξατομίκευση του Netflix θα μπορούσε να ξεκλειδώσει την επόμενη χρυσή εποχή του WWE.

13,1 εκατομμύρια νέοι συνδρομητές και αύξηση εσόδων

Σύμφωνα με το CNBC, το Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών της Wall Street και σε επίπεδο εσόδων, που στο τέταρτο τρίμηνο διαμορφώθηκαν σε 8,83 δισ. δολάρια, έναντι 8,71 δισ. δολάρια που περίμενε η LSEG. Παράλληλα, τα κέρδη για τη συνδρομητική πλατφόρμα διαμορφώθηκαν στα 2,11 δολάρια ανά μετοχή έναντι 2,22 δολάρια/τίτλο που περίμεναν οι αναλυτές.

Την ώρα που οι αντίπαλοί του στον χώρο του streaming αγωνίζονται να επιτύχουν κερδοφορία και έχουν μειώσει τις δαπάνες για το περιεχόμενο, το Netflix είναι έτοιμο να επενδύσει σε μια μεγαλύτερη λίστα. Ωστόσο, δεν θα το κάνει αυτό μέσω εξαγορών παραδοσιακών εταιρειών ψυχαγωγίας ή γραμμικών περιουσιακών στοιχείων, ανέφερε η εταιρεία σε επιστολή της προς τους μετόχους την Τρίτη.

Η αύξηση συνδρομητών που ανέρχεται σε 8,8 εκατομμύρια, αποτελώντας τη μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση σε συνδρομητές από το 2020, είχε παρουσιαστεί και στα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Η αύξηση των συνδρομητών αποτελεί ένα ακόμη καλό νέο για το Netflix, το οποίο βρέθηκε αντιμέτωπο με μια μεταβατική χρονιά μετά την απόφασή του να θέσει ουσιαστικά τέλος στην κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις