Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Startup Silicon Box επενδύει 3,2 δισ. ευρώ για νέο εργοστάσιο τσιπ στην Ιταλία

Η νέα επένδυση αναμένεται να ανοίξει 1,600 άμεσες θέσεις εργασίας

Η Startup ημιαγωγών με έδρα τη Σιγκαπούρη, Silicon Box, θα επενδύσει 3,2 δισ. ευρώ για την κατασκευή εργοστασίου στη Βόρεια Ιταλία, στο πλαίσιο ενός deal που υποστηρίζεται από την ιταλική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Το συγκεκριμένο deal είναι αποτέλεσμα της πολύχρονης προσπάθειας που κάνει η χώρα για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων από τεχνολογικές εταιρείες.

«Η νέα επένδυση αναμένεται να ανοίξει 1,600 άμεσες θέσεις εργασίας, αλλά και ακόμα περισσότερες έμμεσες θέσεις εργασίας τόσο στο κατασκευαστικό  κομμάτι όσο και στον τομέα  των logistics, μόλις το εργοστάσιο αρχίσει να λειτουργεί πλήρως», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ιταλική κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Adolfo Urso, υποστήριξε ότι το συνολικό κόστος για το νέο project θα μπορούσε να φτάσει τα 4 δισ. ευρώ σε βάθος 15ετίας.

Από την άλλη, η ακριβής τοποθεσία του νέου εργοστασίου δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, καθώς υπάρχουν πολλές περιοχές της Βόρειας Ιταλίας που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.

Η Silicon Box, ιδρύθηκε το 2021 από τους founders της αμερικανικής Marvell, Han Byung Joon, Sehat Sutradja και Weili Dai. Η εταιρεία εστιάζει στην κατασκευή των λεγόμενων “chiplets”, δηλαδή των εξαιρετικά μικρών ημιαγωγών (μπορεί να έχουν το μέγεθος ενός κόκκου άμμου), οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια τεράστια γκάμα εφαρμογών.

Το κύριο χαρακτηριστικό της τεχνολογίας που εισάγουν τα chiplets είναι ότι μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους. Μάλιστα, πολλά chiplet μαζί μπορούν να λειτουργήσουν σαν ένα ενιαίο σύστημα και να δώσουν απεριόριστες δυνατότητες αποθήκευσης και επεξεργασίας δεδομένων.

Τον Ιανουάριο η Silicon Box κατάφερε να εξασφαλίσει μια νέα Series B χρηματοδότηση ύψους 200 εκα. δολαρίων, χάρη στην οποία η αξία της εκτοξεύτηκε στα 1 δισ. δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις