Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Microsoft επενδύει 1 δισ. δολάρια στην OpenAI του Elon Musk

Η Microsoft ανακοίνωσε χθες ότι επενδύει 1 δισ. δολάρια στην OpenAI, την μη κερδοσκοπική εταιρεία των Elon Musk, Greg Brockman, Ilya Sutskever, Sam Altman και Wojciech Zaremba.

Σύμφωνα με το Reuters, οι δύο εταιρείες υπέγραψαν μια πολυετή συμφωνία, με βάση την οποία θα αναπτύξουν υπερυπολογιστικές τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, στην υπηρεσία Azure cloud της Microsoft.

Η OpenAI ιδρύθηκε το 2015 ως μη κερδοσκοπική εταιρεία με χρηματοδότηση 1 δισ. δολαρίων από τους ιδρυτές της και άλλους υποστηρικτές. Από το ξεκίνημά της, η εταιρεία έχει προσλάβει ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης για να εξελίξουν τον τομέα της AI και έχει επικεντρωθεί κυρίως στην ασφάλεια και τις κοινωνικές επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης.

Η OpenAI δήλωσε ότι η επένδυση της Microsoft θα την βοηθήσει να επιδιώξει την «γενική τεχνητή νοημοσύνη» ή AGI. «Πιστεύουμε ότι είναι ζωτικής σημασίας η AGI να αναπτυχθεί με ασφάλεια και ασφάλεια και τα οικονομικά οφέλη της να διανέμονται ευρέως», δήλωσε ο Sam Altman. «Είμαστε ενθουσιασμένοι για το πόσο μοιράζεται αυτό το όραμα η Microsoft».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες θα δημιουργήσουν από κοινού νέες τεχνολογίες AI στην υπηρεσία cloud computing της Microsoft Azure. Επιπλέον, η OpenAI θα μεταφέρει πολλές υπηρεσίες της στο Azure και η Microsoft θα γίνει ο συνεργάτης επιλογής της όσον αφορά την εμπορευματοποίηση νέων υπηρεσιών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις