Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

BMW: Τα μοντέλα του 2025 θα μπορούν να αποθηκεύουν ηλεκτρική ενέργεια

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι τα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν το 2025 θα μπορούν να λειτουργούν σαν power banks με την αρωγή της τεχνολογίας αμφίδρομης φόρτισης

Τα μοντέλα της BMW που θα κυκλοφορήσουν το 2025 θα μπορούν να αποθηκεύουν ηλεκτρική ενέργεια και να λειτουργούν σαν power banks, με την αρωγή της τεχνολογίας αμφίδρομης φόρτισης. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν αφενός να φορτίζουν τις μπαταρίες τους, αφετέρου να παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια.

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας πρεμιέρας της BMW Vision Neue Klasse X, η γερμανική εταιρεία ανακοινώνει μία ακόμα καινοτομία που πρόκειται να μπει στην παραγωγή. Τη δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης. Αυτή η τεχνολογία καθιστά δυνατή τη χρήση της μπαταρίας υψηλής τάσης ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος ως μέσου αποθήκευσης ενέργειας και την επιστροφή της αποθηκευμένης ηλεκτρικής ενέργειας είτε στο οικιακό ή στο δημόσιο δίκτυο ηλεκτρισμού σε μεταγενέστερο χρόνο.

Με τον τρόπο αυτό, οι κάτοχοι των μοντέλων μπορούν να συμβάλλουν ακόμα πιο ενεργά στην ενεργειακή μετάβαση, ενώ παράλληλα προωθείται η βιώσιμη παραγωγή και η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις