Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Visa Europe Collab: Όταν η μόδα συναντά την τεχνολογία

Μία στενή συνεργασία με το σχεδιαστή Henry Holland ανακοίνωσε πρόσφατα το Visa Europe Collab, μία «αναγνωριστική» αποστολή άμεσα συνδεδεμένη με το μέλλον των ανέπαφων πληρωμών.

Ο Henry Holland πραγματοποίησε μία πρωτοποριακή επίδειξη μόδας, στα πλαίσια του London Fashion Week και συγκεκριμένα στις 19 Σεπτεμβρίου, με την υποστήριξη της Visa.

Tα μοντέλα εμφανίστηκαν κανονικά στην πασαρέλα, φορώντας τις πιο πρόσφατες δημιουργίες του Βρετανού σχεδιαστή, οι οποίες ήταν διαθέσιμες προς άμεση αγορά, χάρη στην τεχνολογία NFC.

Οι ενδιαφερόμενοι έβλεπαν τα ενδύματα και μέσω των φορητών τους συσκευών τα αγόραζαν απευθείας και τα παραλάμβαναν κατά την έξοδο τους από την αίθουσα.

Η συνεργασία αυτή είναι μέρος ενός προγράμματος 100 ημερών (100 Day-Sprint), μίας επινόησης του Steve Perry (ιδρυτή και συνδιαχειριστή του Collab), ο οποίος φιλοδοξεί να δημιουργήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα μία ευέλικτη πλατφόρμα υλοποίησης ιδεών με την καταλυτική – επενδυτική υποστήριξη της Visa.

To Visa Europe Collab διατηρεί τρία συνεργατικά «hubs» (ένα στο Τελ Αβίβ, ένα στο Λονδίνο και ένα στο Βερολίνο), στις εγκαταστάσεις των οποίων έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα περισσότερες από 200 startups, από τις οποίες 45 βρίσκονται σε δοκιμαστικό στάδιο και τρεις από αυτές σε συζητήσεις με την Visa.

O Henry Perry, σε πρόσφατη δήλωση του, ανέφερε ότι «οι εγκαταστάσεις, η τεχνογνωσία και οι διασυνδέσεις που προσφέρει το Collab είναι διαθέσιμες για την υλοποίηση οποιασδήποτε τολμηρής και πρωτοποριακής ιδέας – όπως αυτής της επίδειξης μόδας, ο αντίκτυπος της οποίας ενδέχεται να επηρεάσει ολόκληρες αλυσίδες ενδυμάτων και υποδημάτων».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις