Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ένας «καφές» επιτυχιών στο Open Coffee Athens

Την ευκαιρία να ακούσουν από τέσσερις επικεφαλής ισάριθμων ιδιαίτερα επιτυχημένων startups για τον τρόπο που ξεκίνησαν, τη στόχευση που είχαν, το business model που ακολούθησαν και τους στόχους που έχουν θέσει για το άμεσο μέλλον, είχαν όσοι παρευρέθηκαν στο πρώτο Open Coffee Athens της νέας σεζόν το οποίο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Μουσείο Μπενάκη.

Μέσα σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, οι Αλέξανδρος Καραβίτης και Πάνος Τσάκος από τη VivaPayments, ο Νικόλας Ιωαννίδης από το Qrator, ο Τριαντάφυλλος Ξυλούρης από το Quizdom και ο Σπύρος Μαγιάτης από τη Workable, παρουσίασαν τη μέχρι τώρα πορεία τους, τους στόχους που έχουν θέσει, ενώ απάντησαν και σε πολλές ερωτήσεις του κοινού.

VivaPayments

Τις παρουσιάσεις ξεκίνησαν οι Αλέξανδρος Καραβίτης και Πάνος Τσάκος, από τους συνιδρυτές της VivaPayments, οι οποίοι παρουσίασαν τη νέα ομάδα υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών που προσφέρονται κάτω από την πλατφόρμα Viva Wallet.

Το Viva Wallet είναι ουσιαστικά ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι το οποίο είναι προσβάσιμο από το χρήση τόσο μέσω της ειδικής εφαρμογής για κινητές συσκευές, όσο και μέσω της ειδικής κάρτας. Όπως είπαν, στα πλεονεκτήματά του για τους επαγγελματίες είναι η πολύ σύντομη και απλή διαδικασία ενεργοποίησης του account έτσι ώστε πολύ σύντομα ο έμπορος να είναι σε θέση να χρεώνει πιστωτικές κάρτες, η απουσία μεσολάβησης οποιασδήποτε τράπεζας, και οι χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τον ανταγωνισμό του εξωτερικού.

20151002_200738_HDR_opencoffe_702x336
Σε ότι αφορά στους καταναλωτές, ανάμεσα στα πλεονεκτήματα είναι η πολύ μεγάλη ευελιξία τόσο στις πληρωμές (αφού το Viva Wallet γίνεται παγκοσμίως δεκτό οπουδήποτε γίνεται αποδεκτή και η mastercard) όσο και στο «γέμισμα» του ηλεκτρονικού πορτοφολιού (που σήμερα γίνεται από 800 σημεία πανελλαδικά, αριθμός όμως που αναμένεται να αυξηθεί σύντομα κατά πολύ), η απουσία μεσολάβησης τράπεζας και η πολύ σύντομη διαδικασία ενεργοποίησης του προσωπικού account.

Επίσης, οι συνιδρυτές της VivaPayments ανέφεραν ακόμα ότι σύντομα το λογισμικό της πλατφόρμας θα ανανεωθεί και θα επιτρέπει χαμηλότερη προμήθεια ανάλογα με τον τζίρο του επαγγελματία, ενώ αναφορικά με την υποστήριξη του ηλεκτρονικού νομίσματος Bitcoin απάντησαν ότι δεν υποστηρίζεται εφόσον οι ευρωπαϊκές Αρχές δεν έχουν θέσει ακόμα για αυτό ένα ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο, σημείωσαν όμως ότι μόλις αυτό γίνει, τότε θα υποστηριχθεί άμεσα.

Qrator

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Qrator, Νικόλας Ιωαννίδης, έκανε μια παρουσίαση του κοινωνικού δικτύου Qrator που απευθύνεται σε δημιουργικούς ανθρώπους και έχει σκοπό να τους φέρει σε επαφή με υποψήφιους πελάτες που θα εκτιμήσουν τη δουλειά τους, ενώ αποκάλυψε ότι από την προσεχή Δευτέρα η πλατφόρμα θα δίνει τη δυνατότητα στους δημιουργούς και να διαθέτουν μέσω αυτής τις δημιουργίες τους.

20151002_200826_HDR_opencofee_qr_702x336
Αναφορικά με το business model που ακολούθησε, αυτό συνίσταται στην προμήθεια από τις πωλήσεις, στη χρέωση ανά καταχώρηση προϊόντος, στις υπηρεσίες εύρεσης ταλέντων και στις inn-app αγορές, που επιτρέπουν στον επαγγελματία να καταχωρεί ορισμένο αριθμό προϊόντων δωρεάν κάθε μήνα, και να αυξήσει, εάν το θελήσει, τον αριθμό αυτό με μία χρέωση. Τέλος, ανέφερε ότι όλο το επιτελείο της εταιρείας είναι Έλληνες και ότι η εταιρεία έχει γραφεία στην Αθήνα, τα Χανιά και το Λονδίνο, όπου είναι και η έδρα της.

Quizdom

Ο ιδρυτής της Quizdom, Τριαντάφυλλος Ξυλούρης, παρουσίασε την ιδέα και την ιστορία γύρω από το ιδιαίτερα δημοφιλές παιχνίδι ερωτήσεων που ήδη αριθμεί 1,3 εκατ. downloads, ενώ αναφέρθηκε και στα σχέδιά του για το μέλλον, στα οποία εντάσσονται η πρόσθεση νέων γλωσσών στην πλατφόρμα, η πρόσθεση και νέων παιχνιδιών, η προώθηση της πλατφόρμας και στον τομέα της εκπαίδευσης και η ενίσχυση του social networking μέσα από την πλατφόρμα.

20151002_200750_HDRP_opencoffe_01_702x336
Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στο… «φλέρτ», στο οποίο, όπως είπε, επιδίδεται μεγάλος αριθμός χρηστών της πλατφόρμας!

Workable

Τη σειρά των παρουσιάσεων έκλεισε ο συνιδρυτής της Workable, Σπύρος Μαγιάτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην εκρηκτική άνοδο της εταιρείας στα 2 χρόνια λειτουργίας της, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει σήμερα να θεωρείται ως η νούμερο 1 πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας και εργαζόμενων σε χώρες όπως η Βρετανία.

20151002_205501_opencoffe_702x336
Όπως είπε, η εταιρεία αυξάνει σε μέγεθος κατά 15% περίπου το μήνα, ενώ σήμερα αριθμεί 50 εργαζόμενους (που φιλοδοξεί να τους τριπλασιάσει το 2016), ενώ σκοπεύει να φτάσει στους 20.000 πελάτες – επιχειρήσεις το 2016 (από 3.000 πελάτες που έχει σήμερα).

Πρόσθεσε επίσης ότι το business model της εταιρείας είναι η προσέλκυση όσο γίνεται περισσότερων πελατών – επιχειρήσεων, αφού το focus της εταιρείας είναι, όπως είπε, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν και τη μεγάλη πλειοψηφία στις χώρες που δραστηριοποιείται, ή σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί η Workable.

Η Workable «σήκωσε» 27 εκατ. δολ.

Φυσικά ο κ. Μαγιάτης αναφέρθηκε και στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης της Workable ύψους 27 εκατ. δολ. ο οποίος ανεβάζει το συνολικό ποσό που έχει «σηκώσει» η ελληνικής καταγωγής startup συνολικά στα 34,5 εκατ. δολ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις