Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

LG: Παρουσίασε το Primefocus Health για εξατομικευμένη κατ’ οίκον φροντίδα, μέσω καινοτόμων τεχνολογιών

Η νέα πλατφόρμα υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον πάροχο σκοπεύει να δώσει στους ασθενείς πρόσβαση σε νέες θεραπείες που διατίθενται μέσω καινοτόμων τεχνολογικών εφαρμογών, καθώς και στους παρόχους πρόσβαση σε δεδομένα ασθενών και πληροφορίες προόδου, ώστε να διασφαλίσουν ότι οι ασθενείς τους βρίσκονται στον σωστό δρόμο για καλύτερη υγεία.

Η LG Electronics (LG) παρουσίασε το «Primefocus Health», ένα νέο εγχείρημα που στοχεύει στην αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών και νέων θεραπειών υγειονομικής περίθαλψης για να δώσει τη δυνατότητα στους παρόχους υπηρεσιών Υγείας να προσφέρουν εξατομικευμένη και ολοκληρωμένη εμπειρία φροντίδας και τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αναλάβουν τον έλεγχο της υγείας τους σπίτι τους. Το Primefocus Health είναι το πρώτο νέο εγχείρημα που εγκαινιάζει η LG NOVA, το Κέντρο Καινοτομίας της LG Electronics North America.

Η νέα πλατφόρμα υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον πάροχο σκοπεύει να δώσει στους ασθενείς πρόσβαση σε νέες θεραπείες που διατίθενται μέσω καινοτόμων τεχνολογικών εφαρμογών, καθώς και στους παρόχους πρόσβαση σε δεδομένα ασθενών και πληροφορίες προόδου, ώστε να διασφαλίσουν ότι οι ασθενείς τους βρίσκονται στον σωστό δρόμο για καλύτερη υγεία.


Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης δέχονται πιέσεις για τη βελτίωση της φροντίδας των ασθενών και τη μείωση των επανεισαγωγών και του κόστους των ασθενών και των παρόχων. Ωστόσο, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, περισσότερα από 52,4 δισεκατομμύρια δολάρια δαπανώνται ετησίως για τη φροντίδα των ασθενών που επανεισάγονται στο νοσοκομείο εντός 30 ημερών για μια κατάσταση που είχε αντιμετωπιστεί προηγουμένως.

Για να συμβάλει στη μείωση αυτών των δαπανών και να επιτρέψει την καλύτερη εξατομικευμένη φροντίδα, το  Primefocus Health σχεδιάζει να αναπτύξει μια πλατφόρμα απομακρυσμένης παρακολούθησης και παροχής περίθαλψης, χρησιμοποιώντας καινοτόμα μη επεμβατική τεχνολογία που παρακολουθεί την πρόοδο του ασθενούς με πολλαπλές ιατρικές παθήσεις, η οποία μπορεί να ενσωματωθεί με το σύστημα ηλεκτρονικού φακέλου υγείας του παρόχου, την τεχνητή νοημοσύνη και τις δυνατότητες μηχανικής μάθησης για ευκολία στη χρήση. Η πλατφόρμα στοχεύει να δώσει τη δυνατότητα στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να διαχειρίζονται ουσιαστικά τα αποτελέσματα, να βοηθούν, να καθοδηγούν, να επικοινωνούν και να παρεμβαίνουν όταν χρειάζεται για την παροχή ποιοτικής περίθαλψης.

«Η LG Electronics έχει μια μακρόχρονη, αξιόπιστη φήμη με τους καταναλωτές σε σπίτια σε όλο τον κόσμο και με την παρουσίαση του Primefocus Health επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε αυτή την ιστορία, καθώς ζητάμε από τους καταναλωτές να μας εμπιστευτούν, σε συνεργασία με τους παρόχους τους, και τη διαχείριση της υγειονομικής τους περίθαλψης», δήλωσε ο Darren Sabo, Διευθύνων Σύμβουλος του Primefocus Health. «Το Primefocus Health έχει δεσμευτεί να αξιοποιήσει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να φέρει επανάσταση στη φροντίδα των ασθενών στο σπίτι, οδηγώντας προς ένα μέλλον εξατομικευμένης, προσβάσιμης και αποτελεσματικής φροντίδας».

Ως εταιρεία που υποστηρίζεται από την LG NOVA, το Primefocus Health φέρνει την υψηλής ποιότητας, καινοτόμο εμπειρία της LG στην υγειονομική περίθαλψη. Για τους παρόχους, η πλατφόρμα Primefocus Health θα σχεδιαστεί για να τους επιτρέψει να επεκτείνουν τη φροντίδα τους πέρα από το νοσοκομείο και στο σπίτι, με στόχο τη μείωση της επιβάρυνσης του παρόχου για τη διαφύλαξη της υγείας των ασθενών του.

«Η LG NOVA είναι αφοσιωμένη στην ανάπτυξη επιχειρήσεων που οδηγούν σε θετικές αλλαγές και βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων», δήλωσε ο Sokwoo Rhee, εκτελεστικός αντιπρόεδρος καινοτομίας της LG Electronics και επικεφαλής της LG NOVA. «Αναγνωρίζουμε ότι η τεχνολογία μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη μεταμόρφωση της φροντίδας των ασθενών και του κλάδου της υγειονομικής περίθαλψης γενικότερα, και δεσμευόμαστε να ηγηθούμε αυτής της προσπάθειας με την Primefocus Health. Ανυπομονούμε να δούμε τον αντίκτυπό του στον μετασχηματισμό της κατ’ οίκον υγειονομικής περίθαλψης τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους παρόχους».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις