Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Φρέσκα” κεφάλαια 15,5 εκατ. δολ. για την Numecent

Νέα χρηματοδότηση που ανέρχεται στα 15,5 εκατ. δολάρια κατάφερε να συγκεντρώσει η Numecent εκ μέρους ενός σημαντικού αριθμού Ευρωπαϊων επενδυτών.

Μάλιστα, στον εν λόγω, δεύτερο κύκλο χρηματοδότησης συμμετείχε – μεταξύ άλλων- και η Deutsche Telekom με 4,5 εκατ. δολάρια, ενώ θα πρέπει να τονιστεί πως είχε συμμετάσχει και κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου χρηματοδότησης της εταιρείας.

Σημειώνεται πως η πλατφόρμα “cloudpaging” της Numecent έχει τη δυνατότητα να κάνει virtualize το λογισμικό και ταυτόχρονα να το “τοποθετεί” στο cloud. Ακόμη και ένα ολόκληρο λειτουργικό σύστημα, όπως λ.χ. τα Windows μπορούν στιγμιαία να τοποθετηθεί online και να “τρέχει” σε κάθε ηλεκτρονικό υπολογιστή σε ταχύτητα αντίστοιχη με αυτήν που θα επιτυγχανόταν εάν είχε εγκατασταθεί τοπικά.

Μέχρι πρότινος η προσοχή και το ενδιαφέρον της Numecent βρισκόταν στα Windows, καθώς επίσης και σε αντίστοιχες εφαρμογές που στηρίζονταν σε αυτά. Από εδώ και στο εξής, η εταιρεία στρέφει το ενδιαφέρον της στην ανάπτυξη παρόμοιων δυνατοτήτων τόσο για Linux όσο και Android λειτουργικά προγράμματα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις