Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γιγαντιαία χρηματοδότηση 500 εκατ. δολ. για την Ola, το Ινδικό αντίπαλο δέος της Uber!

Το εντυπωσιακό ποσό των 500 εκατ. δολαρίων κατάφερε να αντλήσει σε έκτο γύρο χρηματοδότησης η Ola, η ανταγωνίστρια εταιρεία της Uber στην Ινδία.

Στην εν λόγω διαδικασία της χρηματοδότησης συμμετείχαν – μεταξύ άλλων – οι Didi Kuaidi, που αποτελεί την ανταγωνιστική εφαρμογή της Uber στην Κίνα, Baillie Gifford, Tiger Capital, SoftBank Group, FalconEdge Capital και DST Global.

Αυτή τη στιγμή, η Ola ισχυρίζεται πως λαμβάνει περί το 1 εκατ. κλήσεις για εξυπηρέτηση σε ημερήσια βάση, ενώ διαθέτει κάτι παραπάνω από 350.000 συνεργαζόμενα οχήματα που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη υπηρεσία σε 102 πόλεις σε ολόκληρη την Ινδία. Νωρίτερα φέτος, η Ola εξαγόρασε τον ανταγωνιστή της στην Ινδία, TaxiForSure έναντι ποσού της τάξεως των 200 εκατ. δολ. Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 1,3 δισ. δολ.. σε κεφάλαια επένδυσης! Επισημαίνεται πως πριν από λίγους μήνες, η Uber είχε ανακοινώσει πως σχεδιάζει να επενδύσει περί το 1 δισ. δολάρια προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία της στην Ινδική αγορά.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ιδιαίτερη σημασία αποκτά το ενδιαφέρον και η συμμετοχή της Didi Kuaidi, η οποία έχει δημιουργηθεί από την ένωση δύο εταιρειών ταξί, τις Didi Dache και Kuaidi Dache.

Μάλιστα, η Didi Kuaidi έχει καταφέρει να “σηκώσει” περισσότερα από 4,42 δισ. δολάρια σε κεφάλαια επένδυσης από εταιρείες, όπως λ.χ. οι Alibaba, TenCent, SoftBank, DST Global και Tiger Capital. Επιπροσθέτως, η Didi Kuaidi έχει προχωρήσει στην τοποθέτηση κεφαλαίων επένδυσης σε μια σειρά από επιχειρήσεις – ανταγωνιστές της Uber, συμπεριλαμβανομένων 100 εκατ. δολαρίων στην αμερικανική Lyft και άγνωστο ποσό στην ασιατική GrabTaxi!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις