Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γιατί η Lyft αδυνατεί να ανταγωνιστεί την Uber και απογοητεύει τους επενδυτές;

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Lyft δεν ενθουσιάζουν τους επενδυτές και αυτό έχει σαφή αντίκτυπο στις προσπάθειές της για χρηματοδότηση, όπως γράφει το Bloomberg.

Η εταιρεία που ανταγωνίζεται την Uber και είναι η δεύτερη αντίστοιχη υπηρεσία στις ΗΠΑ έχασε 127 εκατ. δολ. στο πρώτο εξάμηνο του 2015 και είχε έσοδα 46,7 εκατ. δολ., ενώ η χρηματοδότησή της έφτασε τα 500 εκατ. δολ.

Ο προβληματισμός, ωστόσο, των επενδυτών συνίσταται στο ότι σήμερα εμφανίζεται να χάνει δυσανάλογα πολλά χρήματα σε σχέση με αυτά που εισπράττει από τους ίδιους τους επενδυτές της.

Ενδεικτικό είναι ότι στην ίδια περίοδο ξόδεψε 96,1 εκατ. δολ. για διαφήμιση – σχεδόν τα διπλάσια χρήματα από τα έσοδά της – προκειμένου να αποκτήσει στις τάξεις της περισσότερους οδηγούς και πελάτες. Ένα μεγάλο μέρος των δαπανών της Lyft, εξάλλου, αποτελεί η επιθετική τιμολογιακή της πολιτική και οι προσφορές στους χρήστες της υπηρεσίας, όπως επίσης και τα bonus στους οδηγούς της.

Ο μεγαλύτερος μέτοχος της Lyft αυτή τη στιγμή είναι το γνωστό fund Andreessen Horowitz και ακολουθεί η ιαπωνική εταιρεία Rakuten. Η εταιρεία, ωστόσο, αδυνατεί να προσεγγίσει τις αντίστοιχες επιδόσεις της Uber, η οποία κατέγραψε έσοδα 415 εκατ. δολ. – 10 φορές περισσότερα από τη Lyft – και είχε ζημιές 470 εκατ. δολ. στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Η δε αποτίμησή της εκτοξεύεται στα 50 δισ. δολ. και μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 70 δισ. δολ.!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις