Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Grants4Apps: Ώθηση στις startups για να προσφέρουν στην υγεία

Τις προσδοκίες πέντε startups να φέρουν νέα δεδομένα σε σημαντικούς τομείς του κλάδου της υγείας, υποστήριξε το πρόγραμμα Grants4Apps της Bayer, που απευθύνεται σε καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις που ασχολούνται με το χώρο της Υγείας.

Την περασμένη Παρασκευή λοιπόν ολοκληρώθηκε η δεύτερη χρονιά του προγράμματος, με τις 5 startups να παρουσιάζουν τις προτάσεις τους σε υποψήφιους επενδυτές.

Σημειώνεται ότι η Bayer επενδύει περί τις 50.000 ευρώ σε κάθε επιλεγμένη επιχείρηση με προοπτική για ποσοστό μικρότερο του 10% μετοχικού κεφαλαίου σε περίπτωση εξόδου.

Επιπλέον, το πρόγραμμα παρέχει δωρεάν χώρο γραφείων για 100 ημέρες στα κεντρικά του τμήματος φαρμάκων της Bayer στο Βερολίνο.

BAYER_G4A_4263_702x336
Άλλο ένα μεγάλο πλεονέκτημα του προγράμματος είναι η καθοδήγηση. Κάθε επιχείρηση startup λαμβάνει καθοδήγηση και coaching από ένα ανώτερο στέλεχος της Bayer και από ένα έμπειρο επιχειρηματία. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις εκτός από συμβουλές, αποκτούν και άμεση πρόσβαση σε κορυφαία στελέχη σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο της υγείας.

Οι πέντε startups

Viomedo
Η γερμανική Viomedo δημιούργησε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου οι ενδιαφερόμενοι ασθενείς μπορούν να ενημερωθούν για προγράμματα κλινικών ερευνών που αφορούν στην ασθένειά τους, αλλά και να συμμετάσχουν σε αυτά εάν θέλουν.

Sendinaden 
Η Sendinaden είναι μια startup από τη Σαγκάη που δημιούργησε μια μάσκα για το πρόσωπο που προσαρμόζεται σε κάθε πρόσωπο ξεχωριστά, και μπορεί να δώσει πληροφορίες σε ψηφιακή μορφή για την αναπνοή, από άτομα που ζουν σε συνθήκες υψηλής ατμοσφαιρικής πίεσης.

Vitameter
Η Καναδική startup Vitameter ανέπτυξε μια συσκευή που έχει τη δυνατότητα να μετρά τα επίπεδα των βιταμινών στο ανθρώπινο σώμα, καθώς και τις ανάγκες που έχει σε θρεπτικά στοιχεία.

Serona
Η αμερικανική startup Serona έφτιαξε μία database που αφορά στις γυναίκες που επιδιώκουν την εγκυμοσύνη, και μετρά τα επίπεδα των ορμονών στον οργανισμό τους.

MediKeep
Η MediKeep προέρχεται από την Εσθονία, και δημιούργησε μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που υπενθυμίζει στους χρήστες πότε είναι η ώρα να πάρουν τη φαρμακευτική τους θεραπεία, αλλά τους ενημερώνει και για τα αποθέματα φαρμάκων που έχουν, καθώς και για την ημερομηνία λήξης τους.

Ενδιαφέρον από 48 χώρες

Φέτος ο διαγωνισμός απευθύνθηκε σε 48 χώρες και μάλιστα δόθηκε η ευκαιρία και σε εργαζόμενους της φαρμακοβιομηχανίας να υποβάλλουν τις ιδέες τους. Η επαφή με καινοτόμες ιδέες από το χώρο της Υγείας είναι κάτι που ενδιαφέρει τη Bayer, όπως δήλωσε στο Startupper.gr ο Sebastian Guth, ένας από τους καθοδηγητές των startups, όμως το σημαντικότερο για την Bayer είναι η δημιουργία μιας κουλτούρας καινοτομίας και επιπλέον να γίνει ακόμη πιο ελκυστικός ο τομέας της έρευνας. Επιπλέον, το να αλλάξει κάτι στην ζωή των ασθενών είναι πολύ σημαντικό.

Στο πλαίσιο αυτό η Bayer σκοπεύει να συνεχίσει το πρόγραμμα καινοτομίας, ευελπιστώντας το Βερολίνο να γίνει σύντομα ένα hub νέων ιδεών στον τομέα της Υγείας.

BAYER_4299_702x336

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις