Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Colopl λανσάρισε fund 50 εκατ. δολ. για την εικονική πραγματικότητα!

Το Colopl VR Fund, που θα έχει ως απώτερο σκοπό του να χρηματοδοτήσει επιχειρήσεις και εν γένει προσπάθειες που θα σχετίζονται με τον τομέα της εικονικής πραγματικότητας και θα αφορά τόσο το hardware όσο και το λογισμικό, συμπεριλαμβανομένων παιχνιδιών, περιεχομένου βίντεο, εργαλείων ανάπτυξης και πλατφορμών distribution, λανσάρισε η Colopl.

Σημειώνεται, ότι η Colopl, που ειδικεύεται στο mobile gaming, έχει ήδη αντλήσει το ποσό των 50 εκατ. δολαρίων προκειμένου να τα διαθέσει για τους σκοπούς του Colopl VR Fund.

Όπως σημείωσε σχετικά ο Naruatsu Baba, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Colopl, Inc.: “Καθώς ο τομέας της εικονικής πραγματικότητας προβλέπεται να αγγίξει σε αξία τα επίπεδα των 30 δισ. δολ. μέχρι το 2020, μπορεί να αποτελέσει την επόμενης γενιάς περισσότερο διαδεδομένη και χρησιμοποιούμενη πλατφόρμα ψυχαγωγίας και επικοινωνίας,  αντίστοιχη με αυτή των ηλεκτρονικών υπολογιστών, του internet και των smartphones. Από την πλευρά μας, θα επιχειρήσουμε να στηρίξουμε και ενθαρρύνουμε το σύνολο όσων ασχολούνται και δραστηριοποιούνται στον εν λόγω τομέα προκειμένου να εξελίξουν περαιτέρω τα όσα έχουν δημιουργήσει. Μέσω του εξειδικευμένου μας χρηματοδοτικού fund Colopl VR, θα βοηθήσουμε να επεκτείνουμε την εικονική πραγματικότητα πέρα από τα… στενά όρια των βίντεοπαιχνιδιών σε άλλους τομείς και πεδία, παρέχοντας τελικά νέες όσο και μοναδικές εμπειρίες που όμοιές τους δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους μέχρι σήμερα“.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις