Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι καλύτερες τεχνολογικές startup του Ηνωμένου Βασιλείου

Ποιο θα είναι το επόμενο μεγάλο όνομα που θα κυριαρχήσει στην αγορά ή θα δημιουργήσει μια καινούργια; Ποιοι είναι οι επόμενοι «ιεροί μονόκεροι» – νεοφυείς επιχειρήσεις – που θα φτάσουν το 1 δισ. δολ. σε αξία;

Οι τάσεις υπάρχουν: εικονική πραγματικότητα, τεχνητή νοημοσύνη, αυτόνομα οχήματα και wearables τα οποία αν και είναι ακόμα στα αρχικά τους στάδια, δείχνουν ότι θα αποτελέσουν τα δέντρα που θα δώσουν τους πιο πλούσιους καρπούς. Κάθε μια από αυτές τις τεχνολογίες μπορεί να αποδειχθεί εξίσου καινοτόμα και επαναστατική όσο τα κινητά τηλέφωνα, αλλάζοντας προς το καλύτερο τη καθημερινότητά μας.

Οι παρακάτω εταιρείες ξεκίνησαν από το Ηνωμένο Βασίλειο και αναπτύσσονται ταχέως.

Transferwise

Το FinTech είναι ένας τομέας στον οποίο θα δούμε μερικές μεγάλες εταιρείες να αναδύονται και η Transferwise είναι μια από τις καλύτερες Βρετανικές εταιρείες στον τομέα. Ιδρύθηκε το 2010 από τους Taavet Hinrikus και Kristo Käärmann και έχει σαν σκοπό την δημιουργία peer-to-peer υπηρεσιών μεταφοράς χρημάτων σε διαφορετικά νομίσματα. Η TransferWise έχει στόχο να ταιριάξει ζεύγη πωλητών που ο καθένας ενδιαφέρεται για το νόμισμα που πουλάει ο άλλος, παραμερίζοντας τα κόστη των ενδιάμεσων.

Deliveroo

Η Deliveroo είναι μια νέα υπηρεσία delivery η οποία εκτός από τις κλασικές υπηρεσίες, χρησιμοποιεί τον δικό της στόλο για να παραδώσει γεύματα από εστιατόρια που δεν έχουν delivery ή takeaway. Ιδρύθηκε από τους William Shu και Greg Orlowski και συγκέντρωσε 127 εκατομμύρια λίρες σε 3 επενδυτικούς γύρους μόνο το 2015.

Made.com

Μερικές φορές αυτό που χρειάζεται είναι να μεταφέρεις την εμπειρία από ένα κλάδο και να την χρησιμοποιήσεις σε κάποιον άλλο. Αυτό ακριβώς έκαναν οι ιδρυτές του Made.com, Ning Li και Brent Hoberman. Μετέφεραν την εμπειρία του να ψωνίζεις ρούχα και αξεσουάρ online σε έπιπλα. Κάθε έπιπλο διαλέγεται προσεκτικά για να μπει στον κατάλογο του καταστήματος, προκειμένου να διατηρεί κάποια συγκεκριμένα αισθητικά και ποιοτικά standards.

Farfetch

Η Farfetch ειδικεύεται σε ρούχα υψηλής ραπτικής και αναπτύχθηκε μέσα από την πλατφόρμα του ιδρυτή της José Neves, ο οποίος έφτιαξε ένα δωρεάν website για μικρές boutique με σκοπό να πουλάνε τα ρούχα τους με μοναδική υποχρέωση τα ίδια προϊόντα να είναι διαθέσιμα και στην πλατφόρμα του Farfetch. Η πλατφόρμα γιγαντώθηκε με αποτέλεσμα πολλοί μικροί σχεδιαστές να ζουν αποκλειστικά από αυτή την πλατφόρμα και αυτή με την σειρά της να γίνει το σημείο αναφοράς για την νέα σχεδιαστική σκηνή της Μ. Βρετανίας. Τον Μάρτιο του 2015 συγκέντρωσε επενδυτικά κεφάλαια 59 εκατομμυρίων λιρών.

Citymapper

Το Citymapper, ιδρυμένο από τον Azmat Yusuf προσφέρει απλές και φιλικές υπηρεσίες στον χρήστη για τα δίκτυα Μαζικής Μεταφοράς σε 30 πόλεις σε όλο τον κόσμο από το Λονδίνο έως το Τόκιο, και παρά τις «επιθέσεις» της Google και της Apple στον ίδιο τομέα καταφέρνει να ζει και να αναπτύσσεται από το 2010.

Nuzzel

Το Nuzzel, δημιουργημένο από τον κατασκευαστή του Friendster – ενός από τα πρώτα κοινωνικά δίκτυα, σκανάρει το news feed του Facebook και του Twitter, βρίσκει τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις από τους φίλους και επαφές σας και τις παρουσιάζει με εύχρηστο και απλό τρόπο.

Jaunt VR

H εικονική πραγματικότητα ενδεχομένως να αλλάξει το «υπολογιστικό περιβάλλον» όπως άλλαξε το iPhone τα Smartphones.

H Jaunt VR είναι άλλος ένας παίκτης στο χώρο και παρά το ότι η βασική προτεραιότητα θα δοθεί στο gaming, η εταιρεία σκοπεύει να εισέλθει και σε άλλους τομείς και πιο συγκεκριμένα σε αυτόν της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Η Jaunt κατασκευάζει ειδικό hardware και λογισμικό για την δημιουργία εντυπωσιακών ταινιών οι οποίες θα παίζουν κατευθείαν στα ειδικά γυαλιά VR.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις