Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ThirdLove: 8 εκατ. δολ. για να λυθεί το πρόβλημα εφαρμογής στα γυναικεία εσώρουχα

Η αγορά των γυναικείων εσωρούχων είναι μεγάλη τόσο σε τζίρους όσο και σε δημοφιλία μεταξύ των αγοραστών. Συγκεκριμένα πρόκειται για μια αγορά 18 δισ. δολ. στην Αμερική και περίπου 20 δισ. δολ. στην Κίνα όπου και αναπτύσσεται με περίπου 30% κάθε χρόνο!

Η ThirdLove θα προσπαθήσει να λύσει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των γυναικών στο συγκεκριμένο τομέα: την βέλτιστη επιλογή σουτιέν βάσει της όσο το δυνατόν τελειότερης εφαρμογής τους πάνω στον κάθε σωματότυπο.

Εκ πρώτης όψεως το e-Shop της ThirdLove δείχνει κάτι το συνηθισμένο, αλλά το όπλο της εταιρείας βρίσκεται στον κώδικα του app της. Συγκεκριμένα συνδυάζει εξελιγμένες τεχνικές οπτικής καταγραφής μαζί με δεδομένα big data και logistics έτσι ώστε οι πελάτες να κάνουν τη βέλτιστη επιλογή σουτιέν.

Στη πράξη συνδυάζει τις εικόνες δυο διαστάσεων που καταγράφονται στο smartphone με τα τρισδιάστατα σχήματα των σουτιέν που προσφέρονται. Δεν αποστέλλεται καμιά φωτογραφία στους servers της ThirdLove παρά μόνο δεδομένα και στοιχεία για να γίνει ο αλγόριθμος επιλογής ακόμα καλύτερος. Με αυτό το τρόπο έχει επιτευχθεί η δημιουργία και άλλων ενδιάμεσων μεγεθών σουτιέν, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για την τελική βέλτιστη εφαρμογή τους.

Το 2013 η ThirdLove σαν startup είχε συγκεντρώσει χρηματοδότηση Seed 5,6 εκατ. δολ. και πρόσφατα συγκέντρωσε ακόμα 8 εκατ. δολ. στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης από τα επενδυτικά κεφάλαια NEA, Tomorrow Ventures, Felicis Ventures και πολλούς ιδιώτες επενδυτές από τον χώρο των γυναικείων εσωρούχων και όχι μόνο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις