Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startup σηκώνει 60 εκατ. δολ. για τραπεζική χρήση τεχνολογίας Bitcoin

Goldman Sachs, IBM, ABN Amro, BNP Paribas, Citi, JP Morgan Chase, Santander InnoVentures μεταξύ άλλων έχουν επενδύσει πάνω από 60 εκατ. δολ. στη Startup Digital Asset Holdingsη οποία μετρά μόλις ένα έτος ζωής, της Blythe Masters, ενός πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της JP Morgan Chase.

Σημειωτέον, η Blythe Masters απέρριψε πρόσφατα πρόταση ανάληψης καθηκόντων σαν CEO στη Barcleys.

Σκοπός της Digital Asset Holdings είναι να βελτιώσει την αποδοτικότητα, την ασφάλεια, την πιστοποίησηαλλά και την ταχύτητα εκτέλεσης των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών σε τράπεζες και σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως χρηματιστήρια, ιδιωτικές εταιρείες επενδύσεων κ.α. Αυτό θα το καταφέρει χτίζοντας πάνω στη τεχνολογία blockchain του Bitcoin.

To blockchain είναι μια κατανεμημένη βάση δεδομένων όπου με αυτοματοποιημένο τρόπο καταγράφει όλες τις δημόσιες συναλλαγές που γίνονται στο Bitcoin αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συναλλαγή με ειδικές χρονοσφραγίδες έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η αλλοίωση και παραχάραξη της εκάστοτε συναλλαγής.

Παράλληλα κρατιούνται πολλαπλά αντίγραφα των συναλλαγών και τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα και κατανεμημένα σε διάφορους κόμβους έτσι ώστε να μην μπορούν εύκολα να υποκλαπούν.

Στόχος της Digital Asset Holdings είναι οι μεγάλες τράπεζες να αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα συστήματα καταγραφής συναλλαγών τα οποία είναι σε ένα κεντρικό μέρος, συνήθως μη κρυπτογραφημένα, μη ελαστικά στη χρήση τους και την βελτίωσή τους και απαιτούν πολύ χρόνο και χρήμα εφόσον χρειαστεί να μεταφερθούν, αλλάξουν ή να επικοινωνήσουν με άλλα συστήματα.

Με τα κεφάλαια που έχουν συγκεντρωθεί η Digital Asset Holdings έχει εξαγοράσει τη ανταγωνιστική τεχνολογία Hyperledger και τις εταιρείες Bits of Proof και Blockstack.io.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις