Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Google Hands Free: Πληρώστε ηλεκτρονικά, ανέπαφα και… προφορικά

Η Google ενισχύει τις ηλεκτρονικές πληρωμές με την έλευση του “Google Hands Free” για το οποίο απαιτείται η εγκατάσταση μίας νέας αυτόνομης εφαρμογής (δεν συγκαταλέγεται στην εφαρμογή Android Pay) και μία iOS/Android συσκευή.

Ο χρήστης, αφού εγκαταστήσει την εφαρμογή, ενσωματώνει μία φωτογραφία του και τον αριθμό μίας credit/debit κάρτας (ακόμα και αυτήν που χρησιμοποιεί στο Play Store), για την πιστοποίηση των συναλλαγών.

Φτάνοντας στο ταμείο ενημερώνει τον υπάλληλο του καταστήματος ότι επιθυμεί να πληρώσει με Google Hands Free και η συναλλαγή πραγματοποιείται μέσω Bluetooth LE/WiFi – αφού ο υπάλληλος επιβεβαιώσει από την φωτογραφία ότι αυτός που πληρώνει είναι και ο νόμιμος κάτοχος της συσκευής.

Η πλατφόρμα έχει ενεργοποιηθεί δοκιμαστικά στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο (South Bay) και η λειτουργία της περιορίζεται σε συγκεκριμένες αλυσίδες καταστημάτων (McDonalds, Papa John κα.), ενώ η Google υπόσχεται ότι τα ειδικά συστήματα αναγνώρισης προσώπου δεν αποθηκεύουν τις φωτογραφίες ταυτοποίησης των πελατών – οι οποίες διαγράφονται με την ολοκλήρωση της πληρωμής.

To Google Hands Free είναι συμβατό με Android 4.2 ή ανώτερο και iPhone 4S ή νεότερο.

Πηγή: Allconnected.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις