Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

solarisBank: H πρώτη σοβαρή απειλή για τις τράπεζες

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον πως εξελίσσεται μια αγορά και οι σχετικές τεχνολογίες εφόσον αρθούν οι όποιοι περιορισμοί από το κράτος και αλλού.

Οι Γερμανοί, μέσω του “Startup Factory” FinLeap, κάνουν ότι μπορούν να εκθρονίσουν το Λονδίνο από τη κορυφή του FinTech με τελευταίο όπλο την solarisBank.

H solarisBank ανήκει σε μια νέα γενιά υπηρεσιών FinTech που ονομάζεται Banking as a Service (BaaS). Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Χρηματοπιστωτική Αρχή (BaFin) χορήγησε στην εν λόγω εταιρεία πλήρη τραπεζική άδεια, κάτι αναγκαίο για να προσφέρει τις υπηρεσίες της, μεταμορφώνοντας την αυτομάτως σε μια σοβαρή απειλή για τις τράπεζες.

Παράλληλα γίνεται η πρώτη Tech Startup με πλήρη τραπεζική άδεια στην Ε.Ε.

Vorstand Marko Wenthin, Managing Director της solarisBank
Vorstand Marko Wenthin, Managing Director της solarisBank

Η solarisBank έχει χτίσει μια πλατφόρμα έτσι ώστε να προσφέρει χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες σε πάσης φύσεως εταιρείες που δραστηριοποιούνται ψηφιακά και στο Internet.

Για παράδειγμα e-shops και marketplaces θα πρέπει να συνεργάζονται με κάποια τράπεζα για τις ηλεκτρονικές πληρωμές και πολλές φορές οι τράπεζες δεν προσφέρουν τις αναγκαίες λύσεις σε ένα τομέα που αναπτύσσεται ραγδαία. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι η αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου στη Γερμανία άγγιξε τα 70 δισ. ευρώ το 2015.

Επίσης λόγω των αυστηρών κανονιστικών πλαισίων οι FinTech εταιρείες έχουν στενή σχέση με τις τράπεζες για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάτι που πολλές φορές απαιτεί “αναλογικές” υλοποιήσεις και κοστοβόρες διαδικασίες.

Πλέον η solarisBank προσφέρει άμεσα, μέσω ειδικών API, τραπεζικές υπηρεσίες χωρίς την ανάγκη της διαμεσολάβησης τραπεζών σε κάθε ενδιαφερόμενη εταιρεία FinTech με υψηλή εξατομίκευση, καλύπτοντας κάθε ανάγκη.

Με αυτό το τρόπο οι FinTech εταιρείες θα μπορούν να αναπτύξουν άμεσα νέα προϊόντα και να στοχεύσουν το κοινό που θέλουν άμεσα με έναν τραπεζικό συνεργάτη, που δεν είναι τράπεζα…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις