Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

FinTech για την ανάπτυξη της οικονομίας της Ν. Κορέας

Αν και η οικονομία της Ν. Κορέας παρουσίασε ανάπτυξη το τελευταίο τρίμηνο του 2015 ωστόσο οι εξαγωγές, ο τουρισμός και η εσωτερική κατανάλωση έχουν μειωθεί. Ένα από τα κίνητρα της κυβέρνησης για την αναζωογόνηση της οικονομίας είναι η άρση των περιορισμών για την εισαγωγή υπηρεσιών FinTech στην αγορά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap News θα αρθούν άμεσα οι περιορισμοί για FinTech υπηρεσίες και με αυτό το τρόπο οι πολίτες θα μπορούν να μεταφέρουν χρήματα στο εξωτερικό μέσω εφαρμογών στα Smartphones. Μέχρι σήμερα μόνο οι τράπεζες είχαν την δυνατότητα να στέλνουν χρήματα στο εξωτερικό.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι Νοτιοκορεάτες βασίζονται πολύ στα Smartphones για διάφορες καθημερινές υπηρεσίες, επικοινωνία και διασκέδαση.

Πλέον, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να στέλνουν μέχρι 20.000 δολάρια στο εξωτερικό, ανά έτος μέσω των Smartphones, προφανώς με λιγότερα κόστη και προμήθειες. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η αποστολή 860 δολαρίων στο εξωτερικό από τη Ν.Κορέα έχει προμήθεια τραπεζών 34 δολάρια.

Η TranferWise, η οποία συνεργάζεται πλέον με την ιντερνετική τράπεζα Number26, καλύπτει πλέον τη Ν.Κορέα, σχεδόν ταυτόχρονα με την άρση των περιορισμών από την κυβέρνηση. Το κόστος για την μεταφορά οποιουδήποτε ποσού μέσω TransferWise είναι μόλις 3 δολάρια.

Τέλος, εκτός από τις μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό η Ν. Κορέα επέτρεψε και τη δημιουργία ιντερνετικών τραπεζών και πρόκειται να δώσει μια με δύο άδειες στους ενδιαφερόμενους επενδυτές μέχρι το τέλος του 2016. Ήδη γίνονται κινήσεις από ιδιωτικές τράπεζες, επενδυτικές εταιρείες αλλά και το δεύτερο μεγαλύτερο ιντερνετικό portal για να δημιουργηθεί κοινοπραξία για τη δημιουργία της πρώτης ιντερνετικής τράπεζας στην Ν.Κορέα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις