Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πως μια τεχνολογία του ’80 έφερε εκατομμύρια σε μια Startup του σήμερα

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον πως μια ιδέα και μια παλιά τεχνολογία μπορούν να γίνουν σημαντική τάση στην επικοινωνία μέσω Internet σήμερα και μέσα σε λίγα χρόνια να φέρουν εκατομμύρια σε μια Startup.

Αυτό ακριβώς συνέβη στη περίπτωση του Alex Chung, του ιδρυτή της Giphy, μιας μηχανής αναζήτησης και δημιουργίας κινούμενων GIF.
Μπορεί σαν τεχνολογία απόδοσης ψηφιακής εικόνας και συμπίεσης να είναι παρωχημένη, ωστόσο η συμβατότητα των GIF με όλες σχεδόν τις φορητές συσκευές, και τις υπηρεσίες του Internet, αλλά και η δυνατότητα περιορισμένης κίνησης έχουν κάνει τα κινούμενα-animated GIF εξαιρετικά δημοφιλή σήμερα, ειδικά σε επίπεδο chat.

Αυτή η δημοφιλία των κινούμενων GIFs αντικατοπτρίζεται στη πορεία της Giphy από το 2013 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα. Αυτή τη στιγμή έχει 50 υπαλλήλους, έχει υλοποιήσει 3 γύρους χρηματοδότησης συγκεντρώνοντας περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια και ήδη μετρά μια εξαγορά, αυτή της Nutmeg, και έχει εκτιμώμενη αξία 300 εκατ. δολάρια.

Ίσως το μυστικό της επιτυχίας των κινούμενων GIFs να κρύβεται στην επανάληψη της κάθε σκηνής, με διάρκεια τριών δευτερολέπτων κατά μέσο όρο. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως οι τηλεοπτικές εκπομπές του σήμερα επαναλαμβάνουν με παρόμοιο τρόπο τις σκηνές στα θέματα που παρουσιάζουν δίνοντας τεράστια έμφαση και μεγάλη αποτύπωση, της εκάστοτε ιστορίας, στο κοινό.

Τα επόμενα βήματα του Giphy είναι η δημιουργία μιας υπηρεσίας με θεματικά κλιπάκια και περαιτέρω εμπορική εκμετάλλευση του περιεχομένου στο κοινό των GIFs αλλά και στις εταιρείες που πάντα τους ενδιαφέρουν νέα κανάλια προώθησης των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

Ο Alex Chung, o ιδρυτής του Giphy και βασιλιάς των κινούμενων GIFs.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις