Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

2 εκατ. Λίρες για τη πλατφόρμα mobile e-commerce Bijou Commerce

Μια πρόσφατη έρευνα της IMRG στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκαλύπτει ότι 51% του τζίρου του e-commerce έγινε μέσω Smartphones και tablets το τελευταίο τρίμηνο του 2015, έναντι 45% το τρίτο τρίμηνο και 40% το τελευταίο τρίμηνο του 2014.

Παράλληλα το 85% των καταναλωτών προτιμούν κάποια εφαρμογή για τα Smartphone τους για τις αγορές στα αγαπημένα τους καταστήματα παρά μια έκδοση mobile του κανονικού site.

Η Bijou Commerce είναι μια πλατφόρμα SaaS B2B η οποία απευθύνεται κυρίως σε καταστήματα μόδας και ένδυσης γενικά και προσφέρει όλα τα απαραίτητα εργαλεία έτσι ώστε οι έμποροι να φτιάξουν ελκυστικές εφαρμογές αγορών για Smartphones και να δημιουργήσουν άλλο ένα πολύτιμο κανάλι πώλησης. Η εφαρμογή φυσικά έχει άμεση διασύνδεση με τη πλατφόρμα του E-shop που ήδη έχει το κατάστημα ενώ μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στο περιβάλλον εργασίας της εφαρμογής, με την όλη διαδικασία να γίνεται πιο γρήγορα και πιο οικονομικά σε σχέση με την ανάπτυξη μιας “αυτόνομης” εφαρμογής mobile.

Bijou3

Η Startup συγκέντρωσε 2 εκατ. Λίρες σε χρηματοδότηση seed από μια ομάδα ιδιωτών επενδυτών, συμπεριλαμβανομένου ενός πρώην στελέχους της Google στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την εμπορική επέκταση της πλατφόρμας εντός και εκτός Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και τον εμπλουτισμό της με νέες δυνατότητες και λειτουργίες.

Η Bijou Commerce ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Φεβρουάριο του 2015 και μέχρι στιγμής έχει 15 μεγάλα καταστήματα στη πλατφόρμα της ενώ άλλα 300 καταστήματα αναμένεται να φτιάξουν τη δική τους εφαρμογή e-commerce μέσω της Bijou Commerce μέσα στο 2016.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις