Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Dyson επενδύει 1 δισ. λίρες σε νέες τεχνολογίες μπαταριών και κατασκευή αυτοκινήτων

Ο CEO της Dyson και εφευρεύτης, Sir James Dyson, θα επενδύσει 1 δισ. Λίρες Αγγλίας με σκοπό να βελτιώσει τις τεχνολογίες των μπαταριών λιθίου ενώ ετοιμάζει, με την υποστήριξη της Βρετανικής κυβέρνησης, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στα πρότυπα της Apple.

Η Dyson είναι γνωστή για τις δυνατές σκούπες καθαρισμού χωρίς σακούλα, και πρόσφατα και χωρίς καλώδιο, αλλά και για τους ανεμιστήρες χωρίς πτερύγια ενώ παρουσίασε πιλοτικά στην Ιαπωνία μια ηλεκτρική σκούπα ρομπότ εξοπλισμένη με μια πανοραμική κάμερα η οποία κοστίζει περίπου 1.000 ευρώ και θα βγει σε παγκόσμιο επίπεδο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η εταιρεία είχε 1,74 δις Λίρες έσοδα το 2015 και κέρδη προ φόρων τα 448 εκατ. Λίρες, μια αύξηση 20% σε σχέση με πέρυσι. Η μεγαλύτερη πηγή εσόδων είναι η Ασία με την Κίνα να έχει αύξηση στις πωλήσεις 222% σε σχέση με το 2014 ενώ η Ιαπωνία είναι η δεdyson-360-eye-6ύτερη μεγαλύτερη αγορά για τη Dyson και ακολουθούν Ν. Κορέα και Taiwan.

Η εταιρεία θα επενδύσει 1 δισ. Λίρες στην εξέλιξη των μπαταριών λιθίου μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια κάτι που θα ωφελήσει τις ασύρματες σκούπες με μπαταρία, οι οποίες έχουν περάσει σε πωλήσεις τις ενσύρματες, αλλά και τα επερχόμενα νέα προϊόντα. Συγκεκριμένα δέκα νέα προϊόντα θα βγουν στην αγορά μέσα στους επόμενους μήνες και συνολικά περίπου 100 μέχρι το 2018.

Να σημειώσουμε ότι η Dyson έχει ήδη αγοράσει τη Startup Sakti3 με 90 εκατ. δολάρια η οποία είναι από τις λίγες και ξεχωριστές εταιρείες που κατάφεραν να εξελίξουν τις υπάρχουσες τεχνολογίες μπαταριών Λιθίου, προσφέροντας διπλάσια αποθήκευση ενέργειας με τη μετάβαση από υγρά σε στερεά μέσα. Αυτό μεταφράζεται σε διπλασιασμό της σημερινής αυτονομίας των Smartphones και περίπου 1.000 χιλιόμετρα αυτονομία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια και μικρότερο βάρος και πάχος στις μπαταρίες.

Η κίνηση αυτή της Dyson δικαιολογήθηκε ακόμα περισσότερο μετά από την ανακοίνωση της Βρετανικής κυβέρνησης ότι επιδοτεί την εταιρεία έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί επένδυση 174 εκατ. λιρών η οποία θα ανοίξει 500 νέες θέσεις εργασίας με στόχο την ανάπτυξη και την παραγωγή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις