Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Pitching και ευκαιρίες για Startups στο Business Angels Forum II

Επιχειρηματικές ομάδες και Startups θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια σε Επιχειρηματικούς Αγγέλους και Επενδυτές δηλώντας συμμετοχή στο Business Angels Forum ΙΙ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Απριλίου, από τις 9 το πρωί, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα.

Η ημερίδα αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης διημερίδας που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 με τίτλο «Υποστήριξη των Επιχειρηματικών Αγγέλων και της Χρηματοδότησης των Νεοφυών Επιχειρήσεων» και διοργανώνεται από την ΑΤΛΑΝΤΙΣ Συμβουλευτική.

Σε αυτή συμμετείχαν συνολικά δεκαοκτώ νεοφυείς επιχειρήσεις και νέες επιχειρηματικές ομάδες, ενώ πραγματοποιήθηκαν αρκετές διμερείς επαφές μεταξύ των εταιριών και των επενδυτών. Συγκεκριμένα η εταιρία Wajda έλαβε 60.000€ και η εταιρία Hotel Feedback έλαβε 50.000€ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ενώ συνεχίζονται οι επαφές και για ορισμένες άλλες εταιρίες.

Στο Business Angels Forum II, νεοφυείς επιχειρήσεις καθώς και νέες επιχειρηματικές ομάδες καλούνται να παρουσιάσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια σε ένα πάνελ Επιχειρηματικών Αγγέλων/ Επενδυτών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν από κοντά τα επιχειρηματικά τους σχέδια με επενδυτές λαμβάνοντας σημαντικό feedback, ώστε να εξελιχθούν, να διερευνήσουν ευκαιρίες περαιτέρω συνεργασίας και να διεκδικήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση.
Atlas
Στο Business Angels Forum II μπορούν να λάβουν μέρος, καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, υπο-ίδρυση, νεοφυείς επιχειρήσεις και υφιστάμενες επιχειρήσεις που αναζητούν χρηματοδότηση από επενδυτές, η οποία θα κυμαίνεται από 20.000€ έως 500.000€.

Η παρουσίαση των επιχειρηματικών σχεδίων στους Επιχειρηματικούς Αγγέλους/ Επενδυτές θα λάβει χώρα ως ένα pitching event, κατά τη διάρκεια του οποίου θα υπάρξει παρουσίαση των πιο ολοκληρωμένων επιχειρηματικών προτάσεων που θα επιλεγούν για το σκοπό αυτό.
Κάθε επιχειρηματική ομάδα πρόκειται να έχει στη διάθεσή της δεκαπέντε λεπτά συνολικά,
όπου στα πρώτα οκτώ λεπτά καλείται να παρουσιάσει τα σχέδιά της και στα υπόλοιπα επτά λεπτά θα δέχεται ερωτήσεις.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις και οι επιχειρηματικές ομάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Business Angels Forum II καλούνται να προωθήσουν μια σύντομη, αλλά περιεκτική, παρουσίαση της επιχειρηματικής τους ιδέας.
Η κατάθεση της επιχειρηματικής ιδέας γίνεται μέσω αποστολής email στο [email protected], με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων την Δευτέρα, 3 Απριλίου 2016.

Τα επικρατέστερα επιχειρηματικά σχέδια που θα επιλεγούν και θα έχουν την δυνατότητα παρουσίασης στους Επιχειρηματικούς Αγγέλους / Επενδυτές θα ενημερωθούν στις 14 Απριλίου 2016.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις