Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Social Selling δίνει ευκαιρίες στις Startups

Η Hootsuite ξεκίνησε σαν μια εφαρμογή όλα-σε-ένα αναφορικά με τη πρόσβαση και την διαχείριση των κοινωνικών δικτύων και έχει εξελιχθεί σε ένα επαγγελματικό εργαλείο για τον ίδιο σκοπό.

H Sales Prodigy είναι μια Καναδική εταιρεία δυο ατόμων που ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2014 και μόλις εξαγοράστηκε από την Hootsuite.

Η Sales Prodigy έχει φτιάξει ένα plugin που “δένει” με τη εφαρμογή της Hootsuite και προσφέρει έξυπνη παρακολούθηση των κοινωνικών δικτύων με analytics, εκ μέρους των στελεχών πωλήσεων, με “στόχους” σημαντικά πρόσωπα, opinion makers, υποψήφιους πελάτες κλπ. με σκοπό την εκμετάλλευση των πληροφοριών αυτών εσωτερικά αλλά και την απευθείας πρόσβαση σε υποψήφιους πελάτες.
Βέβαια σε κάθε περίπτωση προσφέρεται και ένα κανάλι επικοινωνίας της εταιρείας με τους πελάτες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε μια πρόσφατη έρευνα της Altimeter, 64% των εταιρειών στις ΗΠΑ σκοπεύουν να ενεργοποιήσουν κανάλια πωλήσεων στα κοινωνικά δίκτυα ενώ όπως αναφέρει η έρευνα δεν φτάνει η εκπαίδευση των στελεχών πωλήσεων και η μη οργανωμένη παρακολούθηση των κοινωνικών δικτύων αλλά χρειάζονται ειδικά εργαλεία.

Όπως αναφέρει η Hootsuite ένας από τους λόγους που εξαγόρασε τη Sales Prodigy, πέρα από την ανάπτυξη του Social Selling, είναι και η έλλειψη παρόμοιων εργαλείων και υπηρεσιών στην αγορά σήμερα κάτι που ανοίγει το πεδίο για τις ενδιαφερόμενες Startup να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις