Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο ανταγωνισμός στις πληρωμές mobile στην Ευρώπη φουντώνει

Μέχρι πρότινος υπήρχαν τρεις μεγάλοι παίκτες στις πληρωμές mobile Point Of Sale (POS) στην Ευρώπη στο χώρο του FinTech: η Σουηδική iZettle, η Αγγλο-Γερμανική SumUp και η Γερμανική Payleven. Πλέον υπάρχουν δύο, μια και η SumUp με την Payleven συγχωνεύτηκαν και θα υπάρχει μόνο η πρώτη.

Όλες απευθύνονται σε μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι μπορούν να δέχονται πιστωτικές κάρτες μέσω Smartphone και Tablets και φορητών τερματικών POS παρακάμπτοντας τις τράπεζες, με υπηρεσίες παρόμοιες της δικής μας Viva Wallet.

Η iZettle δραστηριοποιείται σε 12 χώρες σε όλο τον κόσμο αλλά με έμφαση στην Ευρώπη, όπως και όλες οι εταιρείες που αναφέρουμε. Συνολικά έχει εξασφαλίσει 180 εκατ. δολ. χρηματοδότηση, με εκτιμώμενη αξία γύρω στα 500 εκατ. δολ., απο Intel Capital και Index Ventures μεταξύ άλλων.

SumUp
Η SumUp έχει παρουσία σε 14 χώρες σε όλο τον κόσμο, με έμφαση την Ευρώπη επίσης, και μέχρι στιγμής έχει συνολική χρηματοδότηση περίπου 45 εκατ. δολ. από εταιρείες όπως η BBVA Ventures, Groupon, American Express κ.α.

H Payleven έχει παρουσία σε 11 χώρες και συνολική χρηματοδότηση 51 εκατ. δολ. με το πιο γνωστό όνομα επενδυτή να είναι αυτό της Rocket Internet.

H νέα “ενισχυμένη” SumUp θα διαχειρίζεται πλέον 1 δισ. ευρώ σε πληρωμές το χρόνο και θα έχει παρουσία σε 15 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις